Σε μία από τις χειρότερες φυλακές μπήκε η Κιμ Καρντάσιαν, όχι για κάτι που έκανε, αλλά για αυτό που θέλει να κάνει!

Η διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας επισκέφτηκε το υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό κατάστημα «Pelican Bay State Prison», στο Κρέσεντ της Καλιφόρνια, που έχει «φιλοξενήσει» διαβόητους εγκληματίες και δολοφόνους όπως οι Τσαρλς Μάνσον και Μάριον Νάιτ.

Συνοδευόμενη από τον ηθοποιό Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Σκοτ Μπάντνικ, μίλησε με κρατούμενους που βρίσκονται σε απομόνωση, προκειμένου να μάθει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη συνθήκη στην ψυχική τους υγεία. Η επίσκεψή της στη φυλακή έγινε στα πλαίσια της μακροχρόνιας καμπάνιας της για να αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια των χρόνων που ασχολείται με πάθος επ’ αυτού, βοήθησε την κρατούμενη Σιντόια Μπράουν από το Τενεσί να εξασφαλίσει επιείκεια, όπως και οι Μάθιου Τσαρλς και Τζέφρι Στρίνγκερ, το 2018 επισκέφτηκε ακόμη και τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να του ζητήσει να δώσει χάρη στην ισοβίτισσα Άλις Μαρί Τζόνσον, που φυλακίστηκε το 1996 για συμμετοχή της σε διακίνηση κοκαΐνης στο Μέμφις, ενώ τον Ιούλιο του 2023, η 41χρονη έκανε προσπάθεια αποφυλάκισης του ράπερ Gunna, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή κλοπιμαίων αλλά και ναρκωτικών με σκοπό την πώληση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νομική της ομάδα βοήθησε στην απελευθέρωση 17 κρατουμένων σε διάστημα τριών μηνών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 18/1