Η διεθνούς φήµης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη εντυπωσίασε στην Εβδοµάδα Μόδας του Παρισιού και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Εµπνευσµένη από την αφρικανική ήπειρο των µεγάλων αντιθέσεων και της µεγάλης οµορφιάς, καθώς και από τα ταξίδια της εκεί, η Σήλια Κριθαριώτη παρουσίασε την Τρίτη στο Pavillon Cambon Capucines την Couture Συλλογή της για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2023, στη διάρκεια της Εβδοµάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής. Οπως σηµείωσε και η ίδια: «Κάθε ταξίδι ξεκινά από µέσα µας και δεν έχει να κάνει µε τον προορισµό, αλλά µε την αφετηρία και την επιθυµία µας».

1_2
Κάθε ρούχο είχε να διηγηθεί τη δική του ιστορία, που συνδέει πολιτισμούς και τεχνικές

2_2
H Σήλια Κριθαριώτη με τον σύζυγό της, Νίκο Τσάκο, μετά το τέλος της επιτυχημένης επίδειξης στο Παρίσι

Ο χώρος είχε µετατραπεί σε τροπικό δάσος για τις ανάγκες του σόου, µε πυκνή βλάστηση και µεγάλα δέντρα να ορίζουν το catwalk. Η σχεδιάστρια ξεκίνησε να δουλεύει τη συλλογή µήνες πριν, για να είναι όλα έτοιµα και να αποθεωθεί από τους περισσότερους από 350 καλεσµένους: Κορυφαίους δηµοσιογράφους µόδας από όλον τον κόσµο, όπως η Sarah Harris και ο Richard Dennan, celebrity stylists, όπως ο στυλίστας της Zendaya, Law Roach, προσωπικότητες της µόδας, όπως η µοναδική Anna Dello Russo, τη Σοφία Χατζηπαντελή, την αφρόκρεµα της κοσµικής Αθήνας και την οικογένειά της.

3_2
Υπέροχα φτερά, ζωγραφισμένοι στο χέρι ταφτάδες και animal prints

4_2
H Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου με outfit της Σήλιας Κριθαριώτη

5
Η μοναδική Anna Dello Russo

Το σόου παρακολούθησαν µέσω Instagram live περισσότεροι από 30.000 unique viewers. Φυσικά, στο πλευρό της ήταν ο σύζυγός της και γνωστός εφοπλιστής, Νίκος Τσάκος, οι δίδυµες κόρες τους, Ειρήνη και Ελισσάβετ, οι PR men Γιώργος Ντάβλας, Χάρης Σιανίδης και Ανέστης Ασβεστόπουλος, το τοπ µόντελ Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, η Χάλα Χούρι και πολλοί ακόµα.

Μαζί μπορούμε να φανταστούμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή είναι η πιο βαθιά εκδήλωση του ανθρωπισμού, μια δήλωση αγάπης


Κάθε ρούχο είχε να διηγηθεί τη δική του ιστορία, που συνδέει πολιτισµούς και τεχνικές, ραφιναρισµένο από το ταλέντο και το όραµα της Σήλιας Κριθαριώτη. Στην πασαρέλα είδαµε έντονο κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ, κίτρινο και γαλάζιο, αλλά και έντονο πράσινο, χρυσό και µαύρο. Υπέροχα φτερά, ζωγραφισµένοι στο χέρι ταφτάδες και animal prints σε φίνα υφάσµατα ολοκλήρωναν τα looks: Μια ωδή στην οµορφιά του γυναικείου σώµατος, που πάντα σέβεται και αναδεικνύει η σχεδιάστρια. Φορέµατα cocktail και mini, καφτάνια και deux pieces, κεντηµένα στο χέρι µε πολύτιµες πέτρες, κοράλλια και χάντρες, σε απροσδόκητους χρωµατικούς συνδυασµούς, αναδεικνύουν την παράδοση του ιστορικότερου ατελιέ της Αθήνας. Το ταλέντο της διεθνούς σχεδιάστριας ένωσε προορισµούς και πολιτισµούς µέσα από τη χειροποίητη τέχνη της µόδας. «Υπάρχει µια ενότητα στο σύµπαν. ∆εν µπορούµε να ζήσουµε χωρίς σεβασµό, χωρίς ενσυναίσθηση και ταπεινότητα. Μαζί µπορούµε να φανταστούµε ένα καλύτερο µέλλον. Αυτή είναι η πιο βαθιά εκδήλωση του ανθρωπισµού, µια δήλωση αγάπης».

6

7
Ο PR man Χάρης Σιανίδης ανάμεσα στις Σοφία Χατζηπαντελή και Μαριέττα Χρουσαλά