Η απεργία του ΣΕΗ βρήκε ορισμένα θέατρα ανοιχτά, παρά την αποχή μεγάλου μέρους των ηθοποιών από τα καθήκοντά τους.

Ένα από αυτά ήταν της Ελένης Ράντου, η οποία (προ ημερών) με ανάρτηση της στο Facebook δικαιολόγησε τη στάση ενώ έχει ταχθεί υπέρ των αιτημάτων του Σωματείου.

Δείτε ακόμη: Ελένη Ράντου - Απαντά για την απόφαση να απέχει από την απεργία των ηθοποιών – «Πυροβολούμε τα πόδια μας»

H ανάρτηση της Ελένης Ράντου:

«Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στο τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα. Ο στόχος παραμένει αυτός. Δώστε μια λύση σ’ ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά.

Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, η αν πυροβολούμε τα πόδια μας μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή» έγραψε η Ελένη Ράντου.

Δείτε την ανάρτηση της Ελένης Ράντου στο Facebook:


Μάλιστα παραχώρησε το θέατρό της για την γενική συνέλευση του ΣΕΗ.

Η απάντηση της Ελένης Ράντου

Η κάμερα του Alpha πάντως πλησίασε την ηθοποιό καθώς πήγαινε στο θέατρό της και η οποία δήλωσε: «Ενδιαφερθείτε για το ζήτημα των παιδιών αυτών που έχουν τα χίλια δίκια και μην στέκεστε στο κουτσομπολιό».

Αιχμηρός ήταν ο αντίλογος του Ανδρέα Μικρούτσικου: «Επειδή είναι φίλη μου και αδελφικός μου φίλος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μπορώ να της πω να ακούσει ξανά τα τραγούδια που τραγουδάει ο Βασίλης. Είναι πολύ ιδιότυπο το θέμα της. Η απεργία είναι απεργία, τελεία και παύλα. Λέγεται απεργοσπάστης αυτός που δεν απεργεί».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: