Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4  και μίλησε μεταξύ άλλων για τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει λάβει μέρος.

«Τηλεόραση έκανα πρώτη φορά το 2005 νομίζω. Έκανα κάτι guest. Η πιο ωραία δουλειά που ξεκίνησα ήταν οι Άσφαιροι, οι οποίοι δεν πήγαν καθόλου καλά. Μια κωμωδία στον Alpha με τον Ζήση Ρούμπο. Είχε δέκα επεισόδια και δεν πήγαν καλά. Είχε γίνει κάτι πολύ ωραίο κι ήταν ωραία κωμωδία. Όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν είναι ωραίο. Όλα αυτά γράφουν με έναν τρόπο. Μετά ήμουν στο ο κύριος κι η κυρία Πελς, που πάλι δεν πήγε καλά. Ήμασταν με τον Μιχάλη Μαρίνο εκεί.

Μετά ήρθαν οι Μέλισσες, που εκεί το σκεφτόμουν να πάω. Είπα τώρα καθημερινό κι εποχής… Πριν πάρω τα κείμενα, μου είπε η γυναίκα μου εσύ ξέρεις. Παίρνω το κείμενο με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια, τα διαβάζω και παθαίνω σοκ. Τα διάβασα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια ώρα και κάτι. Σαν τρελός» είπε ο Αλέξανδρος Καλπακίδης.

Για το διάστημα που έμεινε στο Βερολίνο, λίγο μετά την πτώση τους Τείχους δήλωσε ο Αλέξανδρος Καλπακίδης στο Στούντιο 4.

«Στα 19 μου γνώρισα μία παρέα και πήγαμε στο Βερολίνο για θέατρο. Εγώ πήγα ως μποέμ κι έψαχνα να βρω τι θα κάνω στην ζωή μου. Μόλις έπεσε το Τείχος το 1989, μετά από ένα μήνα πήγαμε στο Βερολίνο. Μείναμε στο πρώην ανατολικό Βερολίνο για 5-6 μήνες σε ένα σπίτι που νοικιάσαμε. Ακόμα ήταν ένα πράγμα γκρίζο και μύριζε κάρβουνο γιατί αυτοί έκαιγαν κάρβουνο. Ήταν φοβερή η κατάσταση» είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Καλπακίδης.

«Ήταν ένα κοινόβιο με 5-6 άτομα. Ήμουν 19 χρονών και δεν με ένοιαζε κάτι. Μετά φτιάξαμε μία ομάδα θεατρική και κάναμε σεμινάρια με κάτι Γερμανούς και κάναμε κάτι παραστάσεις ερασιτεχνικές» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Καλπακίδης.