Πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια του Μπρους Γουίλις αποκάλυψε πως ο ηθοποιός διαγνώστηκε με άνοια (FTD), λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αποσύρθηκε από την υποκριτική λόγω της μάχης του με την αφασία.

Υπενθυμίζεται πως ο 67χρονος Μπρους Γουίλις αποσύρθηκε από την υποκριτική πέρυσι, καθώς έδινε τη «μάχη» του με την αφασία και τώρα η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με κοινή δήλωση της οικογένειάς του, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Η οικογένεια και οι φίλοι του έχουν γίνει η «ασπίδα» προστασίας του ηθοποιού, ο οποίος διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια. Η οικογένεια του πρωταγωνιστή του «Die Hard» έχει επικεντρωθεί στο να τον βοηθήσει να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή, σύμφωνα με το περιοδικό «People».

«Το σημαντικό για τον Μπρους είναι να τον κρατήσουμε ενεργό. Έχει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα με δραστηριότητες κάθε μέρα. Φροντίζουμε να γυμνάζεται τόσο το σώμα όσο και ο εγκέφαλός του», είπε άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του ηθοποιού, ο οποίος μίλησε στο «People».

«Όλοι η οικογένεια είναι δίπλα του», αναφέρει ο ίδιος άνθρωπος, συμπληρώνοντας ότι η 44χρονη σύζυγός του, Έμα Χέμινγκ, προσπαθεί να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές αναμνήσεις για τα παιδιά τους. «Θέλει να θυμούνται τον Μπρους ως έναν καταπληκτικό, διασκεδαστικό μπαμπά. Θέλει να έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από εκείνον».

lmkklmlkm

Η οικογένεια ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του 67χρονου ηθοποιού με ανακοίνωσή της την περασμένη Πέμπτη, 11 μήνες μετά την αποκάλυψη ότι διαγνώστηκε με αφασία, μια γλωσσική διαταραχή που επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες.

«Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση που επιτέλους έχουμε μια σαφή διάγνωση», σημείωσε η ανακοίνωση.

«Ο Μπρους πάντα χρησιμοποιούσε τη ‘’φωνή’’ του για να βοηθάει όλους όσοι είχαν ανάγκη. Ξέρουμε μέσα από την καρδιά μας ότι -αν μπορούσε σήμερα- θα ήθελε να ευαισθητοποιήσει όσους μπορεί γύρω από αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και να μάθουν όλοι πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους.

Ο Μπρους έβρισκε πάντα χαρά στη ζωή. Σημαίνει τα πάντα για εμάς να βλέπουμε αυτή την αίσθηση της φροντίδας να αντανακλάται σε αυτόν και σε όλους μας. Συγκινηθήκαμε τόσο πολύ από την αγάπη σας για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Η συμπόνια, η κατανόηση και ο σεβασμός σας θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τον Μπρους να ζήσει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας.