Η Mel B αποκάλυψε ότι τα μέλη του συγκροτήματος Spice Girls γνώριζαν για την κακοποίηση που υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Stephen Belafonte.

Η 47χρονη τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι έγινε «πολύ καλή στο να κρύβει πράγματα» στο αποκορύφωμα της δοκιμασίας της, καθώς υπέφερε για 10 χρόνια κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Η Mel B έχει μιλήσει στο παρελθόν για την κακοποιητική σχέση που είχε με τον πρώην σύζυγό της Stephen Belafonte - κάτι που εκείνος πάντα αρνιόταν σθεναρά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsnight», η Mel B πρόσθεσε ότι η κακοποίηση είναι κάτι με το οποίο θα ζει «για το υπόλοιπο της ζωής της», ενώ σημείωσε ότι είχε στερηθεί βασικά δικαιώματα, όπως η οδήγηση ή η κατοχή της πιστωτικής της κάρτας.

Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν θα έκανε καταγγελία για ενδοοικογενειακή κακοποίηση επειδή όπως είπε δεν «εμπιστεύεται την αστυνομία».

Ερωτηθείσα αν τα Spice Girls γνώριζαν για την κακοποίησή της, η Mel B είπε: «Ναι, νομίζω ότι κάποιες από αυτές το γνώριζαν σταδιακά. Αλλά εγώ ήμουν, μέσα σε αυτό για 10 χρόνια, ήμουν πολύ καλή στο να κρύβω πράγματα, ειδικά ό,τι είχε να κάνει με τον τότε σύζυγό μου».

Η τραγουδίστρια χώρισε από τον 47χρονο Stephen το 2017 και ισχυρίστηκε ότι την είχε κακοποιήσει συναισθηματικά και σωματικά κατά τη διάρκεια του 10ετούς γάμου τους - κάτι που εκείνος αρνείται.



Δύο χρόνια αργότερα, η Mel B επανενώθηκε με τις συμπαίκτριές της Mel C, Geri Horner και Emma Bunton για μια περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Η Mel B συνέχισε να παραδέχεται ότι θα συνεχίσει να ζει με την κακοποίησή της για το υπόλοιπο της ζωής της, προσθέτοντας: «Θα πρέπει πάντα να ζω με αυτό που μου συνέβη και θα ζει μαζί μου δίπλα δίπλα για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Το πρώτο πράγμα που μου είπε η μητέρα μου όταν χώρισα ήταν: «Καλά, είσαι καλά τώρα που ξέφυγες από αυτόν».

«Ο κόσμος σου αναποδογυρίζει εντελώς, γιατί αν έχεις υπάρξει, είτε είσαι σε μια κακοποιητική σχέση για μία ώρα, μία μέρα, έναν μήνα, έναν χρόνο, δέκα χρόνια, υπάρχουν πράγματα που σου κάνει ένας κακοποιητής που δεν θα σε αφήσει ποτέ, από το να σου λέει κυριολεκτικά τι σου συμβαίνει, να σε βάζει σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπου νιώθεις τόσο ταπεινωμένη. Τα πιο απλά πράγματα, όπως το να ντυθείς το πρωί - τι να φορέσω;».



Μιλώντας για την κακοποίησή της λέει: «Έχω συνηθίσει να μου λένε τι να φορέσω με τόσο επιθετικό τρόπο που αυτά είναι πράγματα που δεν χρειάστηκε να σκεφτώ. Δεν μου επιτρέπεται να οδηγώ, οπότε πρέπει να ξαναμάθω τα πάντα».

Η Mel B, η οποία είναι πρέσβειρα της Women's Aid και κάνει εκστρατείες για θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει «ολόκληρο το σύστημα» της Δικαιοσύνης.

Είπε ότι οι αξιωματικοί χρειάζονται εκπαίδευση σχετικά με τα «προφητικά σημάδια» που δείχνουν ότι κάποιος βρίσκεται σε σχέση κακοποίησης.




«Εγώ δεν θα καλούσα την αστυνομία, γιατί δεν θα ήξερα αν θα το έπαιρναν στα σοβαρά», δήλωσε η Mel B.

«Όπως αν ζω εδώ και θέλω να το καταγγείλω στην αστυνομία, δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ την αστυνομία. Δεν ξέρω αν θα πάρουν στα σοβαρά τους ισχυρισμούς μου».

Είπε επίσης: «Είμαι απλά ο μέσος άνθρωπος που θέλει να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν».

Η τραγουδίστρια πρόσθεσε ότι «ολοένα και νεότεροι» άνθρωποι βιώνουν ενδοοικογενειακή κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων «των παιδιών μόλις ξεκινήσουν».

Σε άλλη της συνέντευξη χαρακτήρισε το θέμα «επιδημία» και είπε ότι το έργο των στατιστικολόγων επιτρέπει στα θύματα να «μιλήσουν ανοιχτά».

«Όταν έβγαλα το βιβλίο μου, κανείς δεν ήθελε να μιλήσει γι' αυτό. Ήταν σαν ένα θέμα ταμπού. Ήταν κάτι για το οποίο όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν μιλάει γι' αυτό. Είναι απλά ο μέσος άνθρωπος που θέλει απλά να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν».