Ο Βασίλης Μίχας ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία του στο μόντελινγκ και την υποκριτική, τα προβλήματα που αντιμετώπισε, τους γονείς του και την εμπειρία του στην Κίνα.

Όπως εξήγησε, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Κύπρου για τα γυρίσματα της «Γης της ελιάς».

Μιλώντας για την περίοδο που έκανε μόντελινγκ, περιέγραψε πώς έχασε 20 κιλά πιστεύοντας ότι θα πάρει περισσότερες δουλειές, φτάνοντας όμως κοντά στην ανορεξία.

«Είχα φτάσει 70 κιλά. Έβλεπα ότι παιδιά που είναι πιο αδύνατα δούλευαν περισσότερο, έκανα μια συζήτηση με το γραφείο να αδυνατίσω. Ήμουν 90 κιλά, αθλητής. Είχα ένα baby face που δεν ταίριαζε με το σώμα. Έκανα νηστείες, δεν έτρωγα πάρα πολύ, γυμναζόμουν πολύ.

Σίγουρα δεν λέω σε κανέναν να το φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν ένιωθα ότι ήμουν ο εαυτός μου, ούτε ένιωθα ότι κλείνω περισσότερες δουλειές, άντε 1-2. Ένιωθα πολύ αδύναμος, δεν είχα ενέργεια, όρεξη και ύπνο. Καλύτερα είναι να μιλάει κάποιος σ' έναν ειδικό. Το έβλεπα μόνος μου, δεν το επικοινώνησα πουθενά. Σιγά σιγά με δουλειά με τον εαυτό μου συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να φύγω από αυτό.

Είχα και βουλιμικές τάσεις. Μίλησα με έναν άνδρα που είχε παρόμοιο θέμα και με ταρακούνησε λίγο».

Ο γοητευτικός ηθοποιός και μοντέλο αναφέρθηκε στη μεγάλη αδυναμία της ζωής του, το ποδόσφαιρο, αλλά και το βίαιο σταμάτημα στη διαδρομή να ακολουθήσει το όνειρό του λόγω τραυματισμών.

«Μέχρι τα 20 έμενα στην Κυψέλη, έπαιζα ποδόσφαιρο και αυτό ήταν το όνειρό μου λόγω μπαμπά και θείου. Ήταν επαγγελματίες, ο θείος μου έπαιζε στην εθνική Αλβανίας και ο πατέρας μου είχε παίξει εδώ στη Γ’ Εθνική. Και εγώ ήμουν καλός, είχα παίξει και στη μεικτή Αθηνών, αλλά ξεκίνησε ο πρώτος μου τραυματισμός όταν ήμουν 16 χρονών. Είχα το πείσμα και ήθελα, αλλά τα χειρουργεία παίρνουν περίπου έξι μήνες αποθεραπείας και εγώ έκανα τρία μέχρι να φτάσω 20. Τότε το πήρα απόφαση ότι δεν πάει, το έχω αποδεχθεί και έχω πάει παρακάτω.

Δεν καταλάβαινα τις πιέσεις της ζωής. Εκείνη τη στιγμή, δηλαδή, μου έδειχνε κάτι ότι θα πρέπει να κινηθώ προς αλλού, "μην πιέζεις, μην πας με δύναμη, μαλάκωσε". Εγώ δεν καταλάβαινα όμως, γιατί έβραζε το αίμα μου και ήθελα να παίξω και τελικά έγινε με βίαιο τρόπο η αλλαγή καριέρας και πορείας», εξομολογήθηκε ο Βασίλης Μίχας.

«Όταν έφτασα 20 χρονών, μετά τα τρία χειρουργεία, δεν είχα κανένα plan b. Ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και ακόμα και από μικρός αυτό έλεγα στη μάνα μου. Όταν κατάλαβα πως δεν μπορούσα να το συνεχίσω, με πήρε από κάτω και εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη, γιατί είχα φτιάξει όλη τη ζωή και τα όνειρά μου γύρω από αυτό», συμπλήρωσε ο Βασίλης Μίχας.