Το Forbes συστήνει τον Στέφανο Δημουλά, που έπαιξε στη «La Traviata» στη Βασιλική Όπερα, ως τον νεότερο Έλληνα κριτή στην ιστορία του «Dancing with the Stars», ενώ είναι ο άνθρωπος πίσω από ΜΚΟ που στηρίζει Έλληνες και LGBTQI+ ερμηνευτές.

«Ο χορευτής μπαλέτου Στέφανος Δημουλάς -ο οποίος έπαιξε στη ''La Traviata'' στη Βασιλική Όπερα πριν γίνει ο νεότερος Έλληνας κριτής στην ιστορία του ''Dancing with the Stars''- ξεκίνησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Culture Select για να υποστηρίξει άλλους Έλληνες και LGBTQI+ ερμηνευτές. Συγκέντρωσε περίπου 74.000 δολάρια από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή για να χρηματοδοτήσει την πρώτη χορευτική παραγωγή ''Titan Prometheus'', η οποία εξαντλήθηκε σε 97 λεπτά», γράφει το Forbes.

Αυτή την περίοδο, ο Στέφανος Δημουλάς χορεύει στην Εθνική Όπερα της Βόρειας Αγγλίας ως Πρωτοχορευτής σε βρετανική περιοδεία.

Στέφανος Δημουλάς: Έχω προσπαθήσει πολύ σε αυτή τη δουλειά


Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τη διάκρισή του, ο Στέφανος Δημουλάς δήλωσε ότι συγκινήθηκε όταν το είδε.

«Όταν μίλησα με τους γονείς μου στο τηλέφωνο, η μητέρα μου τσίριζε και ίσως, όπως κάθε μητέρα της γενιάς της, που δεν γνώριζε τι είναι το Forbes, με ρώτησε πώς να το λέει στις γειτόνισσες», είπε αρχικά.

«Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ σε αυτή την δουλειά για να καταφέρω κάποια πράγματα και μία τέτοια επιβεβαίωση, όταν έρχεται, μου υπενθυμίζει ότι έστω και κάτι μικρό μπορεί να έχω κάνει καλά», πρόσθεσε.

«Είμαι ο μοναδικός Έλληνας που μπήκε στη λίστα Art & Culture της Forbes σε όλη την Ευρώπη. Δεν περίμενα ποτέ το αγοράκι που τεσσάρων χρόνων ξεκίνησε μπαλέτο στον Βόλο να φτάσει σε ένα σημείο αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε μια παγκόσμια λίστα καλλιτεχνών», κατέληξε ο Στέφανος Δημουλάς