Ένα από τα πρόσωπα που έλαμψαν στα φετινά βραβεία Όσκαρ, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε κάποιο χρυσό αγαλματίδιο, ήταν η τρανς ηθοποιός, Hunter Schafer, που συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στο καστ για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε με ένα άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα και η εμφάνισή της, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ήταν «απίστευτα τολμηρή». Οι φωτογράφοι δεν σταματούσαν να την απαθανατίζουν και στα social media συζητήθηκε έντονα η παρουσία της.



Η 24χρονη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας και ήταν παιδί ενός πάστορα. Όπως έχει εξομολογηθεί, ένιωσε ότι γεννήθηκε «από λάθος, αγόρι», διότι ένιωθε γυναίκα. Έκανε την επανάστασή τους κόντρα σε όλους και σε όλα και είναι πλέον γυναίκα. Σε συνέντευξή της, μάλιστα, είπε ότι το διαδίκτυο τη βοήθησε να διαχειριστεί την ταυτότητα φύλου της.

View this post on Instagram

A post shared by Hunter (@hunterschafer)


Επίσης είναι και ακτιβίστρια, καθώς μάχεται σθεναρά υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας. Το 2021, το Time την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «100 Αναδυόμενους Ηγέτες που διαμορφώνουν το μέλλον».

Η καριέρα

Η Hunter Schafer έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή στην εφηβική δραματική σειρά «Euphoria» του HBO, όπου υποδυόταν μια τρανς μαθήτρια, την Τζουλς. Η καριέρα της νεαρής ηθοποιού εκτοξεύθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα θα είναι ένα από τα πρόσωπα της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου. Το φιλμ έχει τίτλο «And» και η Hunter Schafer θα παίξει στο πλευρό των Έμμα Στόουν και Γουίλιαμ Νταφόε.

Επίσης, η 24χρονη ηθοποιός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο prequel του Hunger Games, με τίτλο «The Ballad of Songbirds and Snakes».

Μοντέλο

Η Hunter Schafer έχει εργαστεί επίσης και ως μοντέλο για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας όπως Dior, Miu Miu, Rick Owens, Helmut Lang, Tommy Hilfiger, Maison Margiela, Vera Wang, Marc Jacobs, Versus Versace, Emilio Pucci, Ann Demeulemeester και Erdem. Στην προσωπική της ζωή η Schafer είναι ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό, Ντόμινικ Φάικ, με τον οποίο έπαιξαν μαζί στη σειρά Euphoria, όπου και γνωρίστηκαν.