Η φετινή οµάδα µπάσκετ του Ολυµπιακού έχει καταφέρει, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν, κάτι σπάνιο και αξιοµνηµόνευτο: Οι κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης, οι παίκτες του ανώτερου επιπέδου και οι παλαίµαχοι, που έχουν ζήσει ηµέρες δόξας, «υποκλίνονται» στους «ερυθρολεύκους». Ο κόουτς των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει δηµιουργήσει ένα συµπαγές σύνολο, µια «αγέλη πεινασµένων σκύλων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τεξανός Τόµας Γουόκαπ (σ.σ.: Πόιντ γκαρντ του Ολυµπιακού), µε παίκτες που αγωνίζονται σαν µια γροθιά, χωρίς να αισθάνονται φόβο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Οι φίλαθλοι του Ολυµπιακού αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στο Μεγάλο Λιµάνι και γεµίζουν ασφυκτικά το ΣΕΦ σε κάθε εντός έδρας µατς της Ευρωλίγκας. Εδώ και καιρό, άλλωστε, η ΚΑΕ ανακοινώνει το ένα sold-out πίσω από το άλλο.

Πρωταγωνιστές είναι, φυσικά, οι παίκτες της οµάδας, ωστόσο δεν λείπουν από τις εξέδρες οι λαµπερές παρουσίες, που µαγνητίζουν τα βλέµµατα και συγκεντρώνουν χιλιάδες θετικά σχόλια στα social media, τόσο για την εξωτερική τους εµφάνιση όσο και για τη θετική τους ενέργεια. Αν, µάλιστα, υπήρχαν βραβεία για την πιο όµορφη παρουσία στα επίσηµα του φαληρικού σταδίου, τότε πιθανότατα την πρώτη θέση θα κέρδιζε η Μπέριλ ΜακΚίσικ. Πρόκειται για τη σύζυγο του Σακίλ ΜακΚίσικ, του 32χρονου γκαρντ-φόργουορντ της οµάδας, που ξεχωρίζει για την εκρηκτικότητά του και φέτος µετρά 8,3 πόντους κατά µέσο όρο στην Ευρωλίγκα.

Το στήριγµά του, όπως έχει πει αρκετές φορές, η πανέµορφη Μπέριλ, έχει ρίζες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία: Ο πατέρας της κατάγεται από την πόλη Σίβα της γειτονικής χώρας, ενώ η µητέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια µεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Αξίζει να σηµειωθεί ότι σπούδασε τουριστικά, αλλά ποτέ δεν εργάστηκε στον συγκεκριµένο κλάδο, καθώς εδώ και καιρό ασχολείται µε το µόντελινγκ. Παράλληλα, µεγάλο της πάθος είναι το Twitch, δηλαδή το online gaming σε ζωντανή µετάδοση, µε το οποίο «κόλλησε» τον Απρίλιο του 2019. Επιπλέον, η Μπέριλ έχει το δικό της κανάλι στο YouTube, ενώ κατά καιρούς συµµετέχει και ο Σακίλ σε κάποια βίντεό της.

maaak

«Σαν στο σπίτι μου»

Το «S» επικοινώνησε µε την Μπέριλ ΜακΚίσικ, η οποία για πρώτη φορά άνοιξε την καρδιά της στον ελληνικό Τύπο και µίλησε για όλους και για όλα. Σχετικά µε τη ζωή της στη χώρα µας, είπε χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει πολύ να ζω στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Ειλικρινά σας λέω ότι είναι ένα όνειρο που έγινε πραγµατικότητα. Νιώθω σαν στο σπίτι µου και είναι ακόµα πιο ξεχωριστό για εµένα, γιατί οι προπαππούδες µου γεννήθηκαν εδώ. ∆εν φανταζόµουν ποτέ ότι θα γεννούσα το παιδί µου στην Ελλάδα, αλλά είµαι απίστευτα ευγνώµων για την εµπειρία». Η Μπέριλ δεν χάνει µατς του Ολυµπιακού. Από τις αναµετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήµατος και τα κρίσιµα ντέρµπι µέχρι τους αµφίρροπους αγώνες στην Ευρωλίγκα, αλλά και κάποιες εκτός έδρας «δοκιµασίες», φροντίζει να βρίσκεται στο πλευρό του αγαπηµένου της Σακ, όπως τον αποκαλούν οι συµπαίκτες του και οι δικοί του άνθρωποι. Επίσης, δείχνει να απολαµβάνει την εκρηκτική ατµόσφαιρα που δηµιουργούν οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» και δίνει την εντύπωση ότι απολαµβάνει την παρουσία της στον Πειραιά. Τι λέει όµως η ίδια; «Ο Ολυµπιακός είναι η αγαπηµένη µου οµάδα! Λατρεύω τον επαγγελµατισµό των ιδιοκτητών και των προπονητών. Λατρεύω τους συµπαίκτες του συζύγου µου, που έχουν απίστευτες οικογένειες, και, φυσικά, τους καταπληκτικούς οπαδούς του Ολυµπιακού! Πάντα απολαµβάνω τη σύνδεση µε τους οπαδούς µέσω των tweets µου κατά τη διάρκεια των εκτός έδρας αγώνων και µου αρέσει που ξέρουν ότι είµαι µία από αυτούς», σηµειώνει µε νόηµα στο «S».

Λατρεύω τους συμπαίκτες του συζύγου μου, που έχουν απίστευτες οικογένειες, και, φυσικά, τους καταπληκτικούς οπαδούς του Ολυμπιακού. Μου αρέσει που ξέρουν ότι είμαι μία από αυτούς

Οσο για το πώς αισθάνεται όταν βλέπει τον εκρηκτικό ΜακΚίσικ να παίζει, λέει µε ενθουσιασµό: «∆εν χάνω ποτέ παιχνίδι στο ΣΕΦ! Βλέποντάς τον να παίζει µε τόσο πάθος και αφοσίωση στο µπάσκετ, η καρδιά µου χτυπά δυνατά από ενθουσιασµό. Μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τα πάντα στο γήπεδο! Με εµπνέει πολύ!».

Για τα προσωπικά της σχέδια, τη σχέση της µε τον σύζυγό της και τα επόµενα βήµατα στη ζωή της, η λαµπερή Μπέριλ εκµυστηρεύεται: «Σίγουρα θέλουµε να επεκτείνουµε την οικογένειά µας στο µέλλον. Ιδανικά, θα ήθελα πολύ να κάνω τέσσερα παιδιά, αλλά δεν νοµίζω ότι µπορώ να αντεπεξέλθω σε διαδοχικές εγκυµοσύνες. Θαυµάζω τις γυναίκες που µπορούν, αλλά προτιµώ να έχω λίγο χρόνο ενδιάµεσα. Σχεδιάζουµε να προσπαθήσουµε για το επόµενο παιδί µας αργότερα φέτος, οπότε θα δούµε τι θα συµβεί!».

«Όλεθρος»

Η συζήτηση µε την Μπέριλ δεν θα µπορούσε να µην περιστραφεί γύρω από τον φονικό σεισµό που έπληξε πρόσφατα την πατρίδα της. Εµφανώς συγκλονισµένη, δηλώνει για όσα τραγικά συνέβησαν: «Ο πρόσφατος σεισµός στην Τουρκία ήταν πραγµατικά καταστροφικός και τα αποτελέσµατα ήταν τόσο ολέθρια, που µας ράγισαν την καρδιά. Τόσο πολλοί άνθρωποι έχασαν τα αγαπηµένα τους πρόσωπα και ήταν δύσκολο να δω τα βίντεο στο Ιnternet από τις πληγείσες περιοχές. Πραγµατικά ράγισε η καρδιά µου µε όσα έγιναν. Ηταν δύσκολο, αλλά ελπίζω ότι τα πράγµατα θα αρχίσουν να βελτιώνονται για τους πληγέντες».

____

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Μαρτίου 2023.