Ο Κώστας Χαρδαβέλλας διηγήθηκε στο «Πάμε Δανάη» άγνωστες ιστορίες από τους «Reporters», τον «Αθέατο Κόσμο» και τις «Πύλες του Ανεξήγητου».

Για τους «Reporters»

Έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η καριέρα του, αλλά οι «Reporters» μένουν πάντα ζωντανοί μέσα του.

«Την εκπομπή αυτή την αγαπήσαμε και οι τρεις, ο Γιώργος Λιάνης, ο Γιάννης Δημαράς κι εγώ», είπε ο Κώστας Χαρδαβέλλας. «Οι τηλεθεάσεις ήταν τεράστιες γιατί ήταν η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που ασχολούταν με κοινωνικά θέματα. Οι «Reporters» κράτησαν μέχρι το 1989. Μας έκοψαν κάποια στιγμή γιατί κάναμε μία συνέντευξη με τον Στέλιο Καζαντζίδη που μιλούσε για το εβραϊκό λόμπι. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, ξαναρχίσαμε την εκπομπή και κάναμε πολλές αποστολές στο Λίβανο, σε πολέμους. Ήταν μία άλλη τηλεόραση».

Για την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος»

Με την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» ο Κώστας Χαρδαβέλλας προσπάθησε με την κάμερα να διεισδύσει σε «σκοτεινές» υποθέσεις και σκάνδαλα. Μάλιστα, μοιράστηκε μία ιστορία που του έχει μείνει καρφωμένη στο μυαλό.

«Με πήρε τηλέφωνο μία γυναίκα από την Πάτρα και μου είπε «σώστε με, έχω την καρδία μου, πεθαίνω και δεν με εγχειρίζουν επειδή δεν είμαι σε ασφαλιστικό ταμείο». Πήρα την κάμερα μαζί μου και φύγαμε για την Πάτρα. Πήρα τη γυναίκα από το σπίτι της και την πήγαμε στον Ευαγγελισμό και ζήτησα να μπει αμέσως στο χειρουργείο. Αυτή η γυναίκα μπήκε στο χειρουργείο και σώθηκε και κάθε Χριστούγεννα μου στέλνει μία κάρτα που γράφει “σ’ ευχαριστώ που ζω”».

«Ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι όλη μέρα στο σχολείο συζητούσαν για το αν υπάρχουν εξωγήινοι και να κάνω μία εκπομπή με αυτό το θέμα. Πρότεινα να κάνουμε το θέμα με τους εξωγήινους σε μία εκπομπή του «Αθέατου Κόσμου». Τρελαθήκαμε με τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε».

Για τις «Πύλες του Ανεξήγητου»

Για τις «Πύλες του Ανεξήγητου» αποκάλυψε ο Κώστας Χαρδαβέλλας πως η εκπομπή που «έσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο ήταν αυτή με καλεσμένο τον Γιούρι Γκέλερ.

«Ο Γιούρι Γκέλερ είχε ζητήσει να έχουμε χαλασμένα ρολόγια, τρανζίστορ και τηλεοράσεις. Είπε στο κοινό να συγκεντρωθεί σε αυτά τα αντικείμενα και να λένε «δούλεψε» και μετά από λίγο λειτουργούσαν όλα. Ακόμα δεν ξέρω πως συνέβη. Αυτή η εκπομπή έκανε μία τρελή τηλεθέαση και έπαιρναν όλοι τηλέφωνο να ρωτήσουν πως να φτιάξουν τα χαλασμένα αντικείμενά τους».

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκάλυψε πως σταμάτησε τις «Πύλες του Ανεξήγητου» στην κορύφωσή της, γιατί του έκανε μεγάλη ζημιά. Όπως είπε και ο ίδιος, «έχω κάνει πολλές εκπομπές και ρεπορτάζ και ο κόσμος ακόμα με ρωτάει για αυτή την εκπομπή».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: