Η Μελίνα Κανά ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων μίλησε για τις δύο σοβαρές περιπέτειες που είχε με την υγεία της.

Η πρώτη ήταν όταν έπαθε έμφραγμα σε ηλικία μόλις 37 ετών και μάλιστα πάνω στην σκηνή.

«Η πίστη δεν με πρόδωσε ποτέ, ίσα ίσα στις δυσκολίες έγινε πιο μεγάλη η ανάγκη μου να προσεύχομαι. Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν πέρασα φάσεις στη ζωή μου που αμφέβαλα, αναρωτιόμουνα. Το έμφραγμα το έπαθα 37. Το κατάλαβα, ήταν Σάββατο βράδυ και τραγουδούσα Έπεσα, με πήγαν στο καμαρίνι, έμεινα ξαπλωμένη, έριχνα νερά στο κεφάλι μου και πήγα στο νοσοκομείο μετά από δύο μέρες. Ξαναντύθηκα, έβγαλα το πρόγραμμα όλο και τη Δευτέρα έμαθα ότι είχα κάνει ισχαιμικό επεισόδιο και με βάλανε στην Εντατική κατευθείαν. Ένιωθα τέτοιο πόνο στο στήθος που νόμιζα ότι ένα σιδερένιο χέρι μου πατάει τα κόκαλα. Ίδρωσα από την πρώτη μου τρίχα μέχρι το τελευταίο μόριο του κορμιού μου. Μου δώσανε κάτι παυσίπονα να βοηθηθώ. Εκεί που ήμουνα να φύγω, μία φωνή μέσα μου μού είπε “θα αφήσεις το παιδί σου να μεγαλώσει μόνο του με μια ξένη γυναίκα;”

Σηκώθηκα και είπα θα το κάνω, είπα “θα ζήσω”» είπε με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου να δακρύζει έχοντας ζήσει μια παρόμοια περιπέτεια.

«Μία ασθένεια είναι μια ασθένεια, πάντα σου αφήνει κάτι, δεν γίνεσαι ποτέ ο ίδιος άνθρωπος πριν περάσεις αυτό το πράγμα. Μέσα στη ζωή είναι όλα. Το είπα “γιατί σε μένα”» εξήγησε.

Μίλησε όμως και για τη δεύτερη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, ένα δύσκολο χειρουργείο στον αυχένα.

«Ήμουνα πριν από το καροτσάκι από τον αυχένα. Δεν ήξερα πώς θα γίνει η αποκατάσταση. Μου είχε πει ο χειρούργος τότε ότι “αν θέλετε να το ψάξετε η κατάστασή σας μπορεί να είναι μην αναστρέψιμη”. Oι πιθανότητες να γίνω καλά ήταν πολύ λίγες. Όταν χειρουργήθηκα μου είπαν ότι από δω και πέρα θα περπατάω με μπαστουνάκι. Λέω “εγώ μπαστουνάκι; Αποκλείεται”. Πρέπει να συνεχίσω, τι να κάνω; Αυτό είπα».