Περιπέτειες µε τη ∆ικαιοσύνη έχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραµπ, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε δωροδοκήσει την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρµι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016 µε αντάλλαγµα τη σιωπή της, µε τον ίδιο να µην αποκλείεται να γίνει ο πρώτος Αµερικανός πρόεδρος που θα βρεθεί στο «σταυρόνηµα» ποινικής διαδικασίας.

Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ η ενδεχόµενη σύλληψη του τέως πλανητάρχη, σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, αποτελεί πρώτο θέµα στις ΗΠΑ, µε τον ίδιο να προειδοποιεί µε «θάνατο και καταστροφή» αν του φορέσουν χειροπέδες.

Η υπόθεση της Ντάνιελς, το πραγµατικό όνοµα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, απασχόλησε τη δηµοσιότητα προ πενταετίας µέσω των αποκαλύψεων της «Wall Street Journal» για ένα πιθανό σύµφωνο εµπιστευτικότητας, ύψους 130.000 δολαρίων, µεταξύ του Τραµπ και της γνωστής πορνοστάρ, η οποία φέρεται να είχε συνευρεθεί σεξουαλικά µε τον πρώην πρόεδρο στο περιθώριο ενός τουρνουά γκολφ το 2006, όταν ο Τραµπ ήταν παντρεµένος για έναν χρόνο µε την τρίτη σύζυγό του, Μελάνια.

Σύµφωνα µε την Ντάνιελς, λοιπόν, το 2016 δωροδοκήθηκε µε 130.000 δολάρια από τον Μάικλ Κοέν, τότε εξ απορρήτων του Τραµπ, προκειµένου να µην αποκαλύψει τις ερωτικές περιπτύξεις που ισχυρίζεται πως είχε µε τον υποψήφιο πρόεδρο, όµως η απόδειξη πληρωµής ανέφερε ότι ήταν για νοµικά έξοδα.

Οι εισαγγελείς λένε ότι αυτό ισοδυναµεί µε παραποίηση επιχειρηµατικών αρχείων, κάτι που αποτελεί πληµµέληµα στη Νέα Υόρκη.

Και µιας και η ερωτική ζωή του Ντόναλντ Τραµπ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, έχει ενδιαφέρον να δούµε και τις άλλες φορές που το… κρεβάτι του τέως προέδρου µάς απασχόλησε.

Ο πρώτος γάµος του Ντόναλντ Τραµπ ήταν µε την επιχειρηµατία και πρώην µοντέλο Ιβάνα Ζελνίσκοβα το 1977, από τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά, την Ιβάνκα, τον Έρικ και τον Ντόναλντ Τζούνιορ. Το ζευγάρι χώρισε το 1992 και, έναν χρόνο µετά, ο Τραµπ προχώρησε στον δεύτερο γάµο του, µε τη Μάρλα Μέιπλς.

Από το 2005 είναι παντρεµένος µε το µοντέλο Μελάνια Τραµπ. Το 2006 απέκτησαν τον γιο τους, Μπάρον Τραµπ. Αυτά για την οικογενειακή ζωή του πρώην πλανητάρχη. Από τη δεκαετία του 1980, ο Ντόναλντ Τραµπ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, καθώς και για µη συναινετικές σεξουαλικές πράξεις από τουλάχιστον 15 γυναίκες!

Τρεις περιπτώσεις οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, µε την πρώην σύζυγό του Ιβάνα Τραµπ να τον κατηγορεί για βιασµό το 1989 κατά τη διάρκεια των διαδικασιών για το διαζύγιό τους, αλλά αργότερα απέσυρε την κατηγορία. Επιπλέον, η Τζιλ Χαρθ τού έκανε µήνυση το 1997 για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά η απόφαση κρίθηκε εκτός δικαστηρίων.

Άλλη µία φηµολογούµενη ερωτική σχέση του Ντόναλντ Τραµπ ήταν µε την Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, ένα πρώην «κουνελάκι» του «Playboy», πριν από 17 χρόνια. Η playmate Κάρι Στίβενς, µιλώντας στο Daily Mail TV, είχε αποκαλύψει ότι ο Τραµπ έκανε σεξ µε την Κάρεν ΜακΝτούγκαλ στον Trump Tower ενώ ήταν παντρεµένος µε τη Μελάνια.

Ακόµα µία περίπτωση που προκάλεσε έντονη αντίδραση της κοινής γνώµης λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2016 ήταν όταν διέρρευσε ηχητικό ντοκουµέντο όπου ο Τραµπ περηφανευόταν για το πόσο εύκολο είναι να κάνει όποιες σεξουαλικές πράξεις επιθυµεί µε γυναίκες λόγω της οικονοµικής του δυνατότητας και επιρροής. Στο ηχητικό καταγράφεται να λέει: «Απλά αρχίζω να τις φιλάω, δεν χρειάζεται καν να περιµένω και τις αρπάζω από το µ…ί». Ο ίδιος αργότερα απολογήθηκε για τις πράξεις του.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την Παρασκευή 01/04/2023
Οι «ροζ» αµαρτίες του Ντόναλντ Τραµπ