H καταξιωµένη ηθοποιός Νατάσα Τσακαρισιάνου έχει µια σηµαντική διαδροµή στην υποκριτική, έχοντας συµµετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Έκανε το ντεµπούτο της στην τηλεόραση το 1981, στη σειρά της ΥΕΝΕ∆ «Το µυθιστόρηµα των τεσσάρων», και έκτοτε µπήκε στα ελληνικά σπίτια µέσα από πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, µε πιο χαρακτηριστική τους «Αυθαίρετους» του Mega, όπου υποδυόταν τη Σούλα, τη σύζυγο του Χρήστου Βαλαβανίδη. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παραµένει µακριά από τα φώτα της σκηνής και της τηλεόρασης και σήµερα, µιλώντας στο «Secret», εξηγεί τους λόγους.

Παράλληλα, αποκαλύπτει τις δύσκολες στιγµές που περνάει µετά την ξαφνική απώλεια του συζύγου της, Τάσου Παπαδόπουλου, τονίζοντας πως και οι αγαπηµένες κόρες τους, Γλυκερία και Ειρήνη Παπαδοπούλου, δεν πρόλαβαν να τον αποχαιρετήσουν.

Χάσατε ξαφνικά τον άνδρα σας, τον Τάσο, σε ηλικία 69 ετών. Τι ακριβώς συνέβη;

Ο Τάσος διαγνώστηκε µε καρκίνο στο τέλος του οισοφάγου και µέσα στο στοµάχι. Χειρουργήθηκε προκειµένου να αντιµετωπιστεί η νόσος, όµως µέσα σε δέκα ηµέρες κατέληξε στην Εντατική, στη συνέχεια διασωληνώθηκε και τελικά πέθανε. Τέρµα, αυτό ήταν. «Έφυγε» γρήγορα και ξαφνικά και ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή µου. Ο Τόσος δεν ήταν απλώς ο άνδρας µου, ήταν το στήριγµά µου και µαζί ο καλύτερός µου φίλος. Ο φίλος µιας ολόκληρης ζωής.

Προλάβατε να του πείτε όσα θέλατε;

∆εν πρόλαβα να του πω τίποτα. Αυτό είναι το χειρότερο. Ούτε τα παιδιά µου µπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τον πατέρα τους. Είµαι στο σπίτι και κάθε µέρα τον σκέφτοµαι και δεν µπορώ να συνειδητοποιήσω ότι δεν τον βλέπω.

Τι σας λείπει περισσότερο από εκείνον;

Η παρέα του. Η τρέλα του. Οι ατάκες του, φοβερές και τροµερές. Η λατρεία του στη δουλειά που έκανε. Ήταν κτηνίατρος και πολύ αφοσιωµένος στην Κτηνιατρική. Μιλούσε µε τους πελάτες του µέχρι τις 12 τη νύχτα. ∆εν κυνηγούσε τα λεφτά, βοηθούσε και απλά έδινε συνταγές. Μόνο για τα χειρουργεία έπαιρνε κάποια αµοιβή.

Πώς είχατε γνωριστεί µε τον Τάσο;

Όταν ήταν φοιτητής στην Κτηνιατρική στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, σπούδαζε και η αδελφή µου πολιτικός µηχανικός και εκεί γνώρισα τον Τάσο. Καταλήξαµε να παντρευτούµε. Πραγµατικά, ήταν ένα φοβερό άτοµο, πολύ ωραίος άνθρωπος.

Επαγγελµατικά ετοιµάζετε κάτι;

∆εν ετοιµάζω τίποτα απολύτως. Με έχει ξεχάσει και ο Θεός. Αν νοµίζουν κάποιοι ότι µπορεί αυτή τη στιγµή να διαπραγµατεύεσαι τη δουλειά σου µε τέτοια απαξίωση, κάνουν µεγάλο λάθος. ∆εν µε ενδιαφέρει να δουλεύω έτσι. Ανέκαθεν τα πράγµατα ήταν πολύ δύσκολα στον χώρο µας και τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, έχουν γίνει ακόµα χειρότερα. Όταν περνάνε τα χρόνια, δεν ενδιαφέρεται κανείς για κανέναν.

Θέατρο θα κάνετε;

Πλάκα µου κάνεις; Με κοροϊδεύεις; Θα ήθελα να παίξω στο θέατρο, αλλά δεν µπορώ χωρίς να πληρώνοµαι. ∆εν έχω φτάσει σε τέτοιο σηµείο ακόµη. ∆εν πειράζει, ειλικρινά. Είµαι στο σπίτι µου, δεν ενοχλώ κανέναν. Μια χαρά είµαι. ∆εν έφτασα σε αυτή την ηλικία για να παίζω και να µην παίρνω χρήµατα.

Η κόρη σας έχει τελειώσει τη σχολή του Γιώργου Αρµένη. Ασχολείται µε την ηθοποιία;

Η Γλυκερία τελείωσε τη σχολή, έκανε κάποιες κουλτουριάρικες θεατρικές δουλειές και σε όσες οντισιόν πήγε ήταν σικέ. Έχει καταλήξει αυτή τη στιγµή να δουλεύει σε µαγαζί µε ρούχα.

Σας λείπει η εποχή που παίζατε στους «Αυθαίρετους»;

Όχι, δεν µου λείπει. Βλέπω ότι γίνονται παντού σίριαλ και τελικά λες: «Κάτσε, ρε παιδί µου, µια πρόταση της προκοπής δεν υπάρχει;». Το ζήτηµα δεν είναι απλώς να σου κάνουν την πρόταση, είναι ότι υπάρχει έλλειψη αξιοπρέπειας. ∆εν τους ενδιαφέρει όχι η Τσακαρισιάνου, αλλά κανένας. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος κάνει συµβιβασµούς, συµβιβάζεται και είναι στη δουλειά.

Οικονοµικά πώς είστε;

∆εν µπορώ να σου πω ότι είµαι καταπληκτικά, αλλά είµαι καλά. Όσο ζούσε ο Τάσος, ήµουν σε άλλη φάση. Τώρα δεν είµαι. Αν ζούσε ο Τάσος, θα µπορούσα να κάνω θέατρο και χωρίς λεφτά. Τώρα δεν γίνεται.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την Παρασκευή 01/04/2023
Η Νατάσα Τσακαρισιάνου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Με έχει ξεχάσει και ο Θεός»