Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
beta_theodoridou
Lifestyle

Χριστιάνα Μπέτα στα Παραπολιτικά: «Αγαπηµένο τραγούδι της μητέρας μου είναι το “Αν υπάρχει παράδεισος”»

Η νεαρή ζωγράφος, κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, μιλά στο «S» για τη μητέρα της και την έκθεση με τίτλο «through my eyes», που πραγματοποιήθηκε στο «foyer» του θεάτρου «Παλλάς»

Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου διαπρέπει στη ζωγραφική. Ο λόγος για την Χριστιάνα Μπέτα, η οποία ανοίγει την καρδιά της στο «S» και µιλάει για τη µεγάλη της αγάπη, για την Τέχνη, τη µητέρα της και γνωστή τραγουδίστρια, αλλά και για τους στόχους της.

Μίλησέ µας για την τελευταία σου έκθεση.

Η πρώτη ατοµική µου έκθεση στην Αθήνα πραγµατοποιήθηκε στις 3 Απριλίου στο Foyer του θεάτρου «Παλλάς», µε τίτλο «Through my eyes». Είµαι πολύ ευγνώµων που έγινε σε έναν τόσο όµορφο και εµβληµατικό χώρο. Κυρίως, όµως, είµαι χαρούµενη που ο κόσµος αγκάλιασε αυτήν την έκθεση, γέµισε τον χώρο και τα έργα µου µε θετική ενέργεια και έλαβα πολύ όµορφα σχόλια. Με τη βοήθεια του κυρίου Κατσαρίδη, του Panas Group, του επιµελητή µου, κυρίου Λούδου, και όλων των ανθρώπων που αγκάλιασαν τα έργα µου, έγινε ένα όνειρο πραγµατικότητα.

mpeta
Από πού εµπνέεσαι;

Εµπνέοµαι από πολλά πράγµατα. Κυρίως από τη ζωή. Ο κόσµος είναι µαγικός, αν τον παρατηρήσεις. Μου αρέσει το φως, τα χρώµατα και οτιδήποτε φωνάζει «χαρά». Οι καλλιτέχνες έχουµε µια δύναµη να µεταφέρουµε µηνύµατα και να δηµιουργούµε συναισθήµατα στον κόσµο. Θέλω τα δικά µου µηνύµατα να είναι µηνύµατα ελπίδας, χαράς και αγάπης. Εµπνέοµαι από τη φύση και τα τοπία, που µε ταξιδεύουν και µου δηµιουργούν συναισθήµατα ευτυχίας. Πηγή έµπνευσής µου αποτελεί και η µουσική, κυρίως των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Τα κύρια θέµατα της έκθεσής µου είναι τα τοπία και η έννοια της οπτικής. Θέλω ο παρατηρητής να αισθάνεται ότι βρίσκεται µέσα στον πίνακά µου και να µπορεί να εκµεταλλεύεται όλες τις οπτικές γωνίες.

Ποιο είναι το επόµενο βήµα σου;

Να µάθω όσο περισσότερα µπορώ για την Τέχνη γενικότερα. Το ακαδηµαϊκό µου ταξίδι ξεκινάει τον Οκτώβριο. Θέλω να εξελιχθώ ως καλλιτέχνις. Εχουµε οργανώσει κάποιες ακόµα εκθέσεις µέχρι τον Σεπτέµβριο και, µόλις οριστούν οι ηµεροµηνίες, θα κοινοποιήσω και τις λεπτοµέρειες.

Τι έχεις σπουδάσει και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς µε τη ζωγραφική;

Εχω τελειώσει Πολιτικές Επιστήµες και Νοµική. Ζωγράφιζα από µικρή και ήµουν ιδιαίτερα τυχερή, γιατί και οι δύο µου γονείς, καθώς και η αδερφή µου, πάντοτε µε υποστήριζαν στην καλλιτεχνική µου πορεία. Θα έλεγα ότι οδηγήθηκα στο να ασχοληθώ επαγγελµατικά µε την Τέχνη πολύ φυσικά και οργανικά. Με πήγε µόνος του ο δρόµος. Και είµαι πολύ ευγνώµων γι' αυτό.

Η µητέρα σου στηρίζει την απόφασή σου;

Φυσικά. Ολη η οικογένειά µου είναι δίπλα µου. Είµαστε όλοι πολύ δεµένοι µεταξύ µας και στηρίζουµε ο ένας τον άλλον σε ό,τι απόφαση πάρουµε.

12_2

Εσύ τραγουδάς;

∆εν τραγουδάω, όχι. Οµως, µου αρέσει πολύ η µουσική.

Ποιο είναι το αγαπηµένο τραγούδι της µητέρας σου και γιατί;

«Αν υπάρχει παράδεισος». Νιώθω ότι έχει γραφτεί για εµένα, την αδερφή µου και τη µητέρα µου.

Εμπνέομαι από τη φύση και τα τοπία, που με ταξιδεύουν και μου δημιουργούν συναισθήματα ευτυχίας


Της λες τα προσωπικά σου;

Ναι, τις περισσότερες φορές. Και οι δύο µου γονείς µε καθοδηγούν µε εξαιρετικές συµβουλές.

Τσακώνεστε ποτέ;

Οπως όλες οι µητέρες µε τις κόρες τους, για καθηµερινά, επουσιώδη θέµατα. Τίποτα σηµαντικό.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/4/23