Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν η Χαρούλα Αλεξίου, όπου μίλησε για την καριέρα της και για την απώλεια της φωνής της, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε αυτή τη νέα συνθήκη στη ζωή της.

«Βάρος έχει ο χρόνος που αφιερώνεις για να γίνουν αυτά τα πράγματα. Που αφιερώνεσαι στη δουλειά, που δεν ζεις τη ζωή όπως τη ζουν οι άλλοι, κάποια πράγματα τα θυσιάζεις. Για παράδειγμα, να κάνεις μια συνέντευξη ενώ δεν θέλεις. Έχω πάρει απόσταση πια. Μου έδωσε απόλυτη ελευθερία. Το πένθος δεν ήταν επειδή έφυγα από τη δουλειά. Το πένθος ήταν για την απώλεια της φωνής. Όσο και να θες να το διασκεδάσεις, τα έκανα όλα, ταξίδεψα στον κόσμο, είμαι χορτάτος άνθρωπος. Όμως, θες τη φωνή σου. Τα σημάδια είχαν φανεί» είπε αρχικά η γνωστή τραγουδίστρια.

«Όταν τραγουδάς, πρέπει να τραγουδάς, δεν γίνεται να κοροϊδεύεις. Αν θες να κρατήσεις το καλό που σου έχει συμβεί στη ζωή, κρατάς αυτό και πας παρακάτω. Δεν είναι μια απλή υπόθεση το να πας παρακάτω. Πρέπει να παραδεχτείς την απώλεια, την ήττα, τη νέα συνθήκη. Θέλει το χρόνο του. Και το πένθος θέλει το χρόνο του» είπε στη συνέχεια η Χαρούλα Αλεξίου.

Σχετικά με τα παιδιά της χρόνια, η γνωστή ερμηνεύτρια δήλωσε: «Δεν έζησα μια εύκολη ζωή από παιδί, ήταν ένας συνεχής αγώνας. Καθετί που γινόταν ήταν μια άσκηση δυσκολίας πάνω στη δυσκολία. Ήμουν μαθημένη στον αγώνα και γι’ αυτό απολάμβανα κι έδινα στον εαυτό μου τα δώρα αυτά, να απολαύσει και άλλα πράγματα που δεν θα έκανα».

«Όπως το να ζήσω ένα διάστημα στο Παρίσι. Κάνε το κέφι σου! Αυτό καμιά φορά μπορεί να είναι και μια απάντηση, ένας θυμός. Όταν είναι μόνο ομαλά τα πράγματα, δεν φτάνεις σε αυτές τις αποφάσεις. Είναι χρήσιμο να υπάρχουν και δυσκολίες» εξομολογήθηκε η Χαρούλα Αλεξίου.

«Όσο και να φαίνομαι και να είμαι συντηρητική, είμαι και τρελή. Σέβομαι την οικογένεια, σέβομαι τις παραδόσεις, η εποχή τρέχει περισσότερο από αυτό που μπορείς να αντιληφθείς και πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να είμαι ξινή με κάτι καινούριο που συμβαίνει. Θέλω να μη χάσω τις αισθήσεις μου, το πώς αντιλαμβάνομαι τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, δεν θέλω να χάσω την ενσυναίσθησή μου. Οι άνθρωποι, όσο μεγαλώνουν, γίνονται πιο εγωιστές, γιατί υπάρχει ο φόβος του θανάτου» συμπλήρωσε η καταξιωμένη τραγουδίστρια.

Δημοσιεύτηκε στην On Time