Την Δήμητρα Ματσούκα υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής 23/04/2023 ο Τάσος Τρύφωνος στην εκπομπή του «Τετ α τετ», στον Alpha Κύπρου.

Η γνωστή ηθοποιός σε μια συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή, για το ενδεχόμενο να αποκτήσει παιδί, αλλά και για την συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα παιδικά χρόνια και η δύσκολη σχέση με τον πατέρα της

«Mεγάλωσα στη Γλυφάδα μέχρι τα 24 μου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλές μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια. Δεν ξέρω γιατί, δεν θυμάμαι πράγματα πολλά. Θυμάμαι πως δεν ήμασταν οικογένεια που πήγαινε διακοπές, ο πατέρας μου ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος της πόλης και που απεχθανόταν οτιδήποτε έχει να κάνει με θάλασσες και εκδρομές και τα λοιπά. Μέναμε όμως στη Γλυφάδα και έτσι το έφερνε βόλτα γιατί ήμασταν συνέχεια στη θάλασσα.

Ο πατέρας μου αρχικά ήταν τελωνειακός, αργότερα τραγουδούσε και μάλλον από εκεί το πήρε το τραγούδι και η αδελφή μου. Η μαμά μου δούλευε για χρόνια σαν ρεσεψιονίστ σε ένα ξενοδοχείο στη Γλυφάδα», είπα αρχικά η Δήμητρα Ματσούκα.


Ο πατέρας μου δεν ήταν παρών στις ζωές μας

 «Ο πατέρας μου δεν ήταν παρών στις ζωές μας ιδιαίτερα. Χώρισαν οι γονείς μου και δεν ήταν ποτέ παρών στη ζωή μας. Ούτε ως παιδί ούτε ως έφηβη ούτε τώρα. Αλλά όποτε βρισκόμασταν με τον μπαμπά μου ήταν ένας άνθρωπος που θυμάμαι πάντα με πολλή συγκίνηση γιατί ήταν ένας άνθρωπος πολύ γενναιόδωρος, πολύ τρυφερός, σε ενθάρρυνε πολύ για όποια τρελή σκέψη μπορεί να είχα και γω και η αδελφή μου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό νομίζω για το πως μεγαλώνει ένας άνθρωπος, να έχει την αποδοχή και την αγάπη των γονιών του. Σε αυτό ο μπαμπάς μου ήταν υπέροχος».

Η συντροφικότητα, το παιδί που δεν ήρθε στη ζωή της

Σε μία από τις σπάνιες αναφορές της στη μητρότητα και στη συντροφικότητα, η Δήμητρα Ματσούκα ανέφερε: «Καμιά φορά τα πράγματα είναι και θέμα τύχης. Αν είχα συναντηθεί νωρίτερα με τον άνθρωπο που είμαι τώρα μπορεί αυτή τη στιγμή να είχα ένα παιδί. Παρόλο που είχα σχέσεις και είμαι άνθρωπος των σχέσεων, δεν είχα αυτό το που έχουν κάποιες γυναίκες οι οποίες θέλουν να είναι μόνες τους, μοιραίες και ανεξάρτητες. Για να κάνω παιδί υπήρχαν προϋποθέσεις τις οποίες δεν αισθάνθηκα με κανέναν από τους ανθρώπους που ήμουν όσο και αν αισθανόμουν αγάπη για αυτούς. Κατά βάθος δεν ένιωθα ότι εγώ με αυτόν τον άνθρωπο θα είμαστε για πάντα μαζί».


Δεν σκέφτηκα ποτέ την ευθύνη

«Μέσα μου κάτι μου έλεγε ότι δεν θα είμαι για πάντα μαζί με αυτούς και νομίζω ότι όσοι είμαστε παιδιά χωρισμένων γονιών το αντιμετωπίζουμε αυτό το κομμάτι πιο σοβαρά. Πρέπει να κάνεις ένα παιδί σε μία οικογένεια που πιστεύεις ότι υπάρχει και θα είναι εκεί. Πλέον δεν το αισθάνομαι πια, τα χρόνια περνάνε. Δεν σκέφτηκα ποτέ την ευθύνη για να με τρενάρει να το κάνω».

Η συνεργασία με τον Δημήτρη Λιγνάδη και οι καταγγελίες

Η Δήμητρα Ματσούκα ρωτήθηκε από τον Τάσο Τρύφωνος και για τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και για το πώς αντέδρασε, όταν έμαθε για τις καταγγελίες εις βάρος του. «Έκανα πρεμιέρα στην Επίδαυρο χωρίς πρόβα με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μου άλλαξε ένα κομμάτι δύο μέρες πριν την πρεμιέρα. Δεν είχα μία ζεστή συνεργασία με τον Δημήτρη Λιγνάδη, του οφείλω όμως, το γεγονός ότι μπήκα στο Εθνικό Θέατρο γιατί ήμουν δική του επιλογή και έμεινα εκεί τρία χρόνια. Δεν είχαμε ιδιαίτερη επαφή γιατί τον πέτυχα σε μία φάση που ήταν πολύ χαοτικός.


Δεν αγαπηθήκαμε με τον ημήτρη Λιγνάδη - Δεν ήρθαμε κοντά

Δεν είχαμε τον τρόπο να έρθουμε κοντά, ο Δημήτρης δεν βρισκόταν με κανέναν. Είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς που έχω δει επί σκηνής, αλλά δεν αγαπηθήκαμε, Δεν ήρθαμε κοντά. Ποτέ δεν μου είχε δώσει κάποιο δικαίωμα για όσα ακολούθησαν αλλά δεν γίναμε και φίλοι. Σοκαρίστηκα πολύ με όλα αυτά και παρόλο που δεν γίναμε φίλοι, μέσα μου ευχήθηκα να είναι ψέματα, να είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται… Να μην είναι αλήθεια, θα ήθελα να μην είναι αλήθεια», ανέφερε κλείνοντας η Δήμητρα Ματσούκα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: