Tο όνοµά της είναι Zoe Pre, είναι 28 χρόνων και µία από τις δηµοφιλέστερες YouTubers, αφού το κανάλι της, µε την εκποµπή «Κρίµα», έχει 140.000 εγγεγραµµένους χρήστες. Αυτές τις ηµέρες, το όνοµά της έγινε ευρέως γνωστό, καθώς φιλοξένησε στην εκποµπή τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Πες µας λίγα πράγµατα για σένα.

Γενικότερα από πολύ µικρή ήθελα να ασχοληθώ µε το κοµµάτι των βίντεο, αλλά πάντα πίστευα ότι θα καταλήξω σε µια κανονική δουλειά, γιατί οικονοµικά η οικογένειά µου τα έφερνε δύσκολα. Ετσι λοιπόν, µε το που τελείωσα το Λύκειο, πέρασα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο ΤΕΙ Πειραιά και παράλληλα έπιασα κατευθείαν δουλειά σε ένα σούπερ µάρκετ, όπου έβαζα προϊόντα στα ράφια. Εκείνη την περίοδο άρχισα να κάνω βιντεάκια για το YouTube και κάπως στη δουλειά µου µε ανακαλύψανε. Σε διάρκεια τεσσάρων χρόνων άρχισα να κάνω τα βίντεο της επιχείρησης.

Πώς κατάφερες να φιλοξενήσεις στην εκποµπή σου τον Αλέξη Τσίπρα;

Εγώ γενικότερα φιλοξενώ διάφορες προσωπικότητες από όλους τους χώρους και όχι πάντα απαραίτητα δηµόσια πρόσωπα. Κάποια στιγµή µε πήρε τηλέφωνο µια συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα και µε ρώτησε αν θα µε ενδιέφερε να τον φιλοξενήσω στην εκποµπή µου. ∆έχτηκα αµέσως, γιατί ήταν κάτι το οποίο µε ενδιέφερε έτσι κι αλλιώς. Γενικότερα, δεν καλώ ανθρώπους που δεν µε ενδιαφέρουν.

Πώς σου φάνηκε;

Κάποια στιγμή, με πήρε τηλέφωνο μια συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να τον φιλοξενήσω στην εκπομπή μου

Μου φάνηκε πολύ συµπαθητικός, ανθρώπινος, πολύ χαλαρός. Κάναµε µια πολύ χαλαρή συζήτηση. Εκτός κάµερας ασχολήθηκε πολύ µε το να µάθει για µένα πράγµατα και τη δουλειά που κάνω.

Ποιο πολιτικό πρόσωπο δεν θα ήθελες µε τίποτα να καλέσεις στην εκποµπή σου;

Τον Ηλία Κασιδιάρη, για ευνόητους λόγους.

Γιατί η εκποµπή σου ονοµάζεται «Κρίµα»;

Γιατί είναι µια λέξη που µου ταιριάζει πολύ και γενικότερα εκφράζει αυτό που ζούµε και ως ανθρωπότητα. Το «Κρίµα» ξεκίνησα να το κάνω γιατί µε απασχολούσαν πάρα πολλά πράγµατα, όπως τα θέµατα αναπηρίας, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, το εκπαιδευτικό σύστηµα και η κοινωνία µας γενικότερα. Ηθελα να κάνω µια εκποµπή και να καλώ άτοµα που πιστεύω ότι έχουν κάτι να δώσουν µε αυτό που θα πουν. Επίσης, κάνω καθηµερινά ραδιοφωνική εκποµπή στο Pride radio 98,6 µαζί µε τον Αργύρη Αγγέλου και τον Παύλο Χάππιλο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή στη ζωή σου;

Τα παιδικά µου χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Εχω µεγαλώσει δύσκολα. Ηµουν σε µια µονογονεϊκή οικογένεια και τα πράγµατα ήταν πολύ δύσκολα.

Εχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

tsssss

Ναι. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω ξεκινήσει.

Σου συνέβη κάτι;

Πέρασα µια φάση που είχα κατάθλιψη και κρίσεις πανικού. Εκεί αποφάσισα να ξεκινήσω. Τα βράδια πήγαινα να κοιµηθώ και πάθαινα κρίσεις πανικού, είχα ταχυπαλµίες, πίστευα ότι θα πεθάνω, δεν µπορούσα να αναπνεύσω.

Στα προσωπικά σου πώς είσαι;

Είµαι πολύ καλά. Εχω σχέση µε µια κοπέλα, µε στηρίζει σε ό,τι κάνω, τη στηρίζω σε ό,τι κάνει. Γενικότερα θέλω µέσα από τη δουλειά µου να στηρίζω τα ανθρώπινα δικαιώµατα και τις οµάδες που βάλλονται από την κοινωνία. Εµένα δεν µε νοιάζει το φύλο, αλλά η προσωπικότητα. Είµαι bisexual.

Στη συνέντευξη µε τον Αλέξη Τσίπρα, κάποια στιγµή συζητήσατε για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών και του ζήτησες να σε παντρέψει µε τη σύντροφό σου. Όντως το θες;

Ναι, θέλω να µε παντρέψει µε την κοπέλα µου ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή αυτός θα το θεσπίσει. Γι' αυτό είναι µια καλή ευκαιρία.

Με τη σύντροφό σου έχεις νιώσει ποτέ να βάλλεσαι από τον περίγυρο;

Κάποια στιγµή περπατούσαµε στον δρόµο µε τη σύντροφό µου και πέρασε κάποιος και σφύριξε υποτιµητικά. Γενικότερα δεν µε νοιάζει, όταν βρίσκοµαι σε δηµόσιο χώρο µε τη σύντροφό µου, τι πιστεύει ο κόσµος ή τι θα πει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/4/23.