Ο Γιώργος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες Tv» και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, την ανασφάλεια του επαγγέλματος του ηθοποιού και τις άλλες δουλειές που έχει ο ίδιος κάνει για να επιβιώσει.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τον ρόλο του κουρέα στις «Άγριες Μέλισσες» μίλησε για το δύσκολο επάγγελμα του ηθοποιού.

Η αφραγκία είναι συνώνυμο της ηθοποιίας

«Είμαι ηθοποιός στην Ελλάδα. Μόνο τέτοιες περιόδους περνώ. Η αφραγκία είναι συνώνυμο της ηθοποιίας. Κάνουμε ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα. Πέρα από το γεγονός πως ότι κάνεις πεθαίνει τη νύχτα που παίχτηκε, κάνουμε μια δουλειά για την οποία έχουν όλοι άποψη.

Δυο φορές το χρόνο είσαι άνεργος

Όλοι θα μπορούσαν να την κάνουν καλύτερα από εμάς. Μια δουλειά που δυο φορές το χρόνο είσαι άνεργος και κάθε φορά που ξεκινάς νιώθεις χαμένος. Και το κυριότερο και πιο δυσάρεστο: όλοι τη θεωρούν χόμπι! Δεν είναι όμως. Είναι επάγγελμα πολύ δύσκολο, πολύ ανταγωνιστικό, πολύ ψυχοφθόρο και οι άνθρωποι που το ασκούν πρέπει με κάποιο τρόπο να ζήσουν. Στην Ελλάδα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι ηθοποιοί που κατάφεραν να ζήσουν μόνο από την τέχνη τους».

Το "όχι" κάποια στιγμή το πληρώνεις

Στη συνέχεια ανέφερε πως πολλές περιόδους της ζωής του δεν είχε καθόλου χρήματα για να περάσει τον μήνα. «Συνέβη ουκ ολίγες φορές τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ζήσαμε την κρίση, τα μνημόνια. Το να λες "όχι" ακούγεται ρομαντικό, αλλά το πληρώνεις κάποια στιγμή».

Για να επιβιώσει χρειάστηκε να κάνει και άλλες δουλειές

«Έχω δουλέψει υπάλληλος σε κατάστημα με ρούχα, γραφίστας, φωτογράφος. Ότι μπορείτε να φανταστείτε. Έχω σπουδάσει 100 πράγματα» είπε ο Γιώργος Ηλιόπουλος.