Ο Andrew Lambrou είναι ο τραγουδιστής που εκπροσωπεί την Κύπρο στη Eurovision 2023 και το βιογραφικό του είναι στις πιο συχνές αναζητήσεις.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που συγκεντρώσαμε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για εκείνον, από την ηλικία μέχρι την καταγωγή του.

Το βιογραφικό του τραγουδιστή της Κύπρου

Ο Άντριου Λάμπρου ή αλλιώς Andrew Lambrou είναι Αυστραλός τραγουδιστής με ελληνοκυπριακή καταγωγή και έχει γεννηθεί στις 25 Μαΐου 1998. Η ηλικία του είναι 25 ετών και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο 13/05/2023.



Νικητής από 5 ετών

Φοίτησε στο AMS Music School, όπου έμαθε να παίζει πιάνο. Σε ηλικία 5 ετών κέρδισε την πρώτη θέση σε έναν διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο του, τραγουδώντας το «Do-Re-Mi» από το The Sound of Music.


Η διασκευή στο YouTube

Κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή το 2013 μετά τη μεταφόρτωση μιας διασκευής του «My Immortal» των Evanescence στο YouTube.


Το πρώτο του τραγούδι

Το 2015, ο Andrew Lambrou μπήκε στο «The X Factor Australia», φτάνοντας στο top 20. Την ίδια χρονιά, έγινε αντιληπτός από τη Sony ATV και υπέγραψε στη Maree Hamblion. Το ντεμπούτο του σινγκλ «Throne» κυκλοφόρησε το 2021.


Διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας

Το 2022 ο Andrew Lambrou διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision «Eurovision – Australia Decides» με το τραγούδι «Electrify», αλλά δεν κέρδισε.


Ο ίδιος ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο τυχερός εκπροσωπώντας την Κύπρο στη Eurovision 2023, με ένα τραγούδι-έκπληξη με τίτλο «Break A Broken Heart»

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: