Μετά από χρόνια «ανταλλαγής» υψηλών βαθμολογιών στην Eurovision με την Κύπρο, η κριτική επιτροπή της Ελλάδας έδωσε στον Andrew Lambrou ένα 4άρι, που εξόργισε το κοινό, τόσο της Ελλάδας όσο και της γείτονος χώρας.

Μάλιστα, η βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής στέρησε από την Κύπρο μια θέση στη 10άδα και η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια της Κύπρου, Κάλια Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Λίβερπουλ για τον διαγωνισμό, εμφανίστηκε μέσω skype στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» έξαλλη.

«4; 4; Δεν λέω καλημέρα! 4; Παραμιλώ από χθες το βράδυ. Όλη η Ευρώπη μου στέλνει μηνύματα και μου λέει “δεν γίνεται, δεν γίνεται 4”…. Πάντα λέγαμε ότι στην Ευρώπη δε θα καταλάβουν τη σχέση Ελλάδας- Κύπρου, ότι είμαστε αδέρφια, ότι είναι σαν να ψηφίζουμε τους εαυτούς μας, και γίνεται αυτό. Δεν μπορώ να το διανοηθώ το 4. Τόσο καιρό λέμε στα social media για το τραγούδι, ο Andrew έδωσε και την ψυχή του, άλλες χώρες μάς έδωσαν 10άρια και η Ελλάδα έδωσε 4. Δεν το χωνεύω», είπε σε έντονο ύφος, χωρίς να χάνει, ωστόσο, το χιούμορ της.

«Είναι αδιανόητο να χάσουμε τη δεκάδα για εκείνο το 12άρι. Η Κύπρος θα ήταν στην 10η θέση, μπορεί και 9η, εάν η Ελλάδα έδινε το 12άρι. Δεν ξέρω αν αυτό δεν μετράει για την Ελλάδα, αλλά για την Κύπρο που πέρυσι δεν περάσαμε στον τελικό, η 10η θέση για εμάς είναι πολύ σημαντική. Το τραγούδι ήταν πολύ ωραίο, όλοι στην αρένα ούρλιαζαν και έρχεται η Ελλάδα και βάζει 4» είπε τέλος, η Κάλια Ελευθερίου.


Πώς ψήφισε η κριτική ελληνική επιτροπή

Σερβία – 1
Ελβετία – 2
Αλβανία – 3
Κύπρος – 4
Αυστραλία – 5
Σουηδία – 6
Αυστρία – 7
Ισραήλ – 8
Πορτογαλία – 10
Βέλγιο – 12


Πώς ψήφισε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό

Τσεχία – 1
Αρμενία – 2
Γαλλία – 3
Αλβανία – 4
Ιταλία – 5
Νορβηγία – 6
Ισραήλ – 7
Σουηδία – 8
Φινλανδία – 10
Κύπρος – 12