Η δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη πριν από 8 χρόνια είναι μία υπόθεση που αδιαμφισβήτητα συγκλόνισε το πανελλήνιο, δημιουργώντας αφενός νέα δεδομένα στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά τις σχέσεις των νέων και αφετέρου έντονο προβληματισμό στους γονείς.

Η μυστηριώδης εξαφάνισή του αλλά και η αγωνιώδης, στη συνέχεια, αναζήτηση, επί 40 ημέρες, του νεκρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη έμελλε να αφήσουν το στίγμα αυτής της υπόθεσης στην ελληνική κοινωνία.

Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η σύντομη, δυστυχώς, ζωή του 20χρονου Βαγγέλη δραματοποιήθηκε και αναμένεται να ανεβεί στο θεατρικό σανίδι.

Ο Χάρης Πεχλιβανίδης έχει αναλάβει τόσο τη σκηνοθεσία όσο και τη σύλληψη της ιδέας της συγκεκριμένης παράστασης.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης μιλώντας σχτικά με την παράσταση στο «Cretalive», δήλωσε πως «8 χρόνια και 3 μήνες λείπει ο Βαγγέλης μου. Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας. Το δολοφόνησαν» και συνεχίζει τη σκέψη του με φωνή βαριά, γεμάτη αναστεναγμό και πένθος: «Από τον χαμό του Βαγγέλη μου μάθαμε στην Ελλάδα τη λέξη μπούλινγκ. Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση, αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Γι' αυτό κάποιοι φταίνε!».

Σχετικά, δε, με την παράσταση, ο Ανδρέας Γιακουμάκης δηλώνει πως δεν επρόκειτο να τη δει, δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να βιώσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στη δικαστική διαδικασία -όπως αναφέρει- οι μαρτυρίες ήταν μαχαιριές για εκείνον.