H Ρέιτσελ Βάις σε συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπική της ζωή, καθλως και στην αποβολή που είχε.

Η σύζυγος του Ντάνιελ Κρεγκ βρέθηκε καλεσμένη στο podcast «The News Agent» κι αρχικά, αναφέρθηκε στη μίνι σειρά «Dead Ringers», όπου πρωταγωνιστεί. Εκεί υποδύεται μια γυναικολόγο, η οποία έχει μια επιθυμία. Να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής προς όφελος των γυναικών.

Αναφερόμενη σε κάποιες σκηνές της σειράς που δείχνουν γυναίκες να έχω αποβολές, η ίδια αποκάλυψε πως έχει βρεθεί κι εκείνη σε αυτή τη θέση.

«Θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που έχει υπερτονιστεί. Οι γυναίκες έχουν αποβολές, είχα κι εγώ μια αποβολή. Οπότε ξαφνικά, βλέπεις αίμα να βγαίνει από το σώμα σου κι όλα αυτά είναι απλώς μέρος της γυναικείας εμπειρίας του να είσαι ζωντανός. Δεν το έχουμε συνηθίσει. Νομίζω ότι δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όλα αυτά τα πράγματα να αναπαρίστανται κινηματογραφικά ή μυθοπλαστικά. Ίσως αυτή η σειρά να ανοίξει νέους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους νόμους που ισχύουν στην Αμερική κι απαγορεύουν την άμβλωση, ενώ επιτρέπουν τα όπλα. «Στην Αμερική απελευθερώνονται τα πάντα. Τα γυναικεία σώματα μοιάζουν να είναι το μοναδικό πράγμα, στο οποίο επεμβαίνει η κυβέρνηση. Αυτά και τα όπλα. Όπλα και μήτρες. Ακούγεται σαν όνομα κάποιας αποτυχημένης μπάντας. Η κυβέρνηση μπορεί να σου πει στο τέλος της ζωής σου, αν αξίζει να ζήσεις, αλλά μία γυναίκα δεν έχει την επιλογή για το αν θα φέρει μια νέα ζωή στον κόσμο ή όχι. Όλα αυτά είναι αντιφάσεις. Δεν ξέρω πώς να τις εκλογικεύσω. Δεν θα ήθελα η κόρη μου να ζήσει σε ένα μέρος, όπου οι νόμοι θα αποφασίζουν για το σώμα της», σημειώνει.

Τέλος, μίλησε για τον σύζυγό της, Ντάνιελ Κρεγκ και δήλωσε «ανακουφισμένη» που δεν θα τον δει να υποδύεται ξανά τον Τζέιμς Μποντ.

«Ήταν πολύ επικίνδυνος αυτός ο ρόλος. Θέλω να πω, τραυματιζόταν συνέχεια, επειδή έκανε μόνος του όλες τις επικίνδυνες σκηνές. Έτσι, το ποσοστό κινδύνου πλέον, έχει σίγουρα μειωθεί. Και για εκείνον είναι μια πολύ λιγότερο αγχωτική περίοδος. Είμαι πολύ περήφανη για την εποχή που ήταν ο Τζέιμς Μποντ και νομίζω ότι ήταν πραγματικά υπέροχος. Αλλά ναι, είναι πολύ λιγότερο αγχωτικό τώρα», τόνισε κλείνοντας.