Με τα ιερά δεσμά του γάμου θα ενωθούν το Σάββατο ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και η Λήδα Λογοθέτη.

Ο δευτερότοκος γιος της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου θα παντρευτεί την κόρη του επιχειρηματία Λογοθέτη, μία ημέρα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι προσκλήσεις είχαν σταλεί εδώ και καιρό, αφού αρχικά οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τον Απρίλιο. Η λαμπερή τελετή θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ενώ δεν αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες ή βίντεο.

Το γάμο θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Η οικογένεια Αγγελοπούλου είναι γνωστή ευεργέτιδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διατηρώντας φιλικές σχέσεις πολλών ετών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έχει αναγορευτεί «Μέγας Άρχων Λογοθέτης» του Πατριαρχείου.

Γι’ αυτόν το λόγο φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, για δύο μόλις ημέρες, και θα αναχωρήσει για το Φανάρι την Κυριακή 21 Μαΐου.

Ο λόγος της επίσκεψής του είναι για να τελέσει το γάμο του μικρότερου γιου της οικογένειας Αγγελοπούλου, Δημήτρη, το Σάββατο 20 Μαΐου.

Η γαμήλια δεξίωση θα δοθεί στην έπαυλη του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Φιλοθέη. Λέγεται ότι η λίστα των καλεσμένων δεν θα έχει καμία σχέση με τη δεξίωση που παρέθεσε το ζευγάρι το 2019 για τη βάφτιση της πρωτότοκης εγγονής τους, της κόρης του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και της Έλλης Παπαδιαμάντη. Τότε το «παρών» στη δεξίωση είχαν δώσει, μεταξύ άλλων, τρεις πρωθυπουργοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο, αυτή τη φορά απόντες αναμένεται να είναι πολιτικά πρόσωπα, υπουργοί και βουλευτές, καθώς και μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα. Επιθυμία του ζευγαριού ήταν να προσκληθούν αποκλειστικά και μόνο εκατό φίλοι και συμμαθητές από όλο τον κόσμο και κάποιοι αγαπημένοι φίλοι της οικογένειας, όπως η Μαριάννα Λάτση.


Η πολύφερνη νύφη

Αριστοκρατική και σεμνή, η Λήδα Λογοθέτη είναι η κόρη του Βασίλη Λογοθέτη. Ασχολείται ενεργά με τη ναυτιλία στο πλευρό του Δημήτρη Αγγελόπουλου και ξεχωρίζει, όπως φημολογείται στους ναυτιλιακούς κύκλους, όχι μόνο για τις γνώσεις της, αλλά και για τη διορατικότητά της.

Έχει μία αδελφή, την Ίριδα Λογοθέτη, η οποία είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Κανελλόπουλο, του ομίλου ΤΙΤΑΝ, γιο του Ανδρέα και της Γιούλης Κανελλοπούλου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics, απ’ όπου αποφοίτησαν με άριστα. Από τότε είναι αχώριστοι, αποφεύγοντας τα φλας των φωτογράφων.

Ανάμεσα στους κουμπάρους του ζευγαριού αναμένεται να είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και η σύζυγος του αδελφού του γαμπρού, Έλλη Παπαδιαμάντη. Το ζευγάρι πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση το 2021, στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όταν βρέθηκε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Να θυμίσουμε ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει αποκτήσει δύο εγγόνια από το γιο της Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τη σύζυγό του Έλλη Παπαδιαμάντη. Το πρώτο είναι η Ιωάννα και το δεύτερο ο Θόδωρος, αλλά έχει ακόμα δύο εγγονές, από την κόρη της Καρολίνα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 19/05/2023