Ο πρίγκιπας Λούντβιχ της Βαυαρίας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, την υποψήφια διδάκτορα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Sophie-Alexandra Evekink.

Ο πρίγκιπας Λούντβιχ είναι ο τρισέγγονος του τελευταίου βασιλιά της Βαυαρίας, βασιλιά Λούντβιχ ΙΙΙ, και η Sophie -Alexandra, με καταγωγή από την Ολλανδία και τον Καναδά, αρραβωνιάστηκαν το καλοκαίρι του 2022, με τον πατέρα του γαμπρού, πρίγκιπα Λεοπόλδου να δηλώνει «Ο Λούντβιχ έκανε μια πολύ καλή επιλογή. Η μέλλουσα νύφη μου είναι μια πολύ έξυπνη και μορφωμένη γυναίκα».

Ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Λούντβιχ της Βαυαρίας

Το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στις 20 Μαΐου 2023, ενώ ακολούθησε δεξίωση με οικοδεσπότη τον Φρανς δούκα της Βαυαρίας, ξάδερφο του γαμπρού.


«Η πριγκίπισσα Σόφι και ο πρίγκιπας Λούντβιχ της Βαυαρίας θα ήθελαν να εκφράσουν την εκτίμησή τους σε όλους όσους έκαναν τον γάμο τους ένα αξέχαστο γεγονός. Το ζευγάρι θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους παρευρισκόμενους και τους προσκεκλημένους, καθώς και τους εκπροσώπους των αντιπροσωπειών των βαυαρικών παραδοσιακών συλλόγων, με τους οποίους η οικογένεια έχει μακροχρόνιο δεσμό. Επιπλέον, το ζευγάρι θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή εκτίμησή του σε όλο το προσωπικό που συμμετείχε στην προετοιμασία, κατά τη διάρκεια και μετά το γάμο, καθώς και σε όλο το προσωπικό των τοπικών υπηρεσιών, η αφοσίωση και η υποστήριξη των οποίων κατέστησαν δυνατό αυτό τον γάμο» διαβάζουμε στον επίσημο λογαριασμό του Οίκου του Βίττελσμπαχ.


Πάνω από 700 ήταν οι εκλεκτοί καλεσμένοι, από τον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και γαλαζοαίματοι, όπως η Μαργαρίτα της Ρουμανίας και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ράντου, καθώς Ουμβέρτος της Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα με τη σύζυγό του Κέλλυ.



Το νυφικό της πριγκίπισσας Σόφι της Βαυαρίας

Μεγάλη σημασία δόθηκε στην ανάδειξη της παράδοσης, ακόμα και μέσα από νυφικό της πριγκίπισσας Σόφι. Το βέλο είναι σχεδιασμένο από την Ουκρανή bridal designer Wonan και, όπως διαβάζουμε στον επίσημο λογαριασμό του Οίκου Βίττελσμπαχ στο Instagram, είχε στοιχεία εμπνευσμένα από την ολλανδική, καναδική και βαυαρική παράδοση.


Το φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Reem Acra με γνώμονα την προσωπικότητα και το στιλ της νύφης και στοιχεία εμπνευσμένα από τη φύση, όπως η δαντέλα με τα φύλλα, τα αμπέλια και τα διάφορα λουλούδια. Το φόρεμα ισορροπούσε ανάμεσα στον παραδοσιακό και τον μοντέρνο γάμο.


Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και το γαλάζιο μαντίλι που είχε πάνω της η νύφη κατά τη διάρκεια της τελετής, καθώς το ύφασμα δόθηκε από τη γιαγιά της νύφης και ήταν το «κάτι μπλε» του bridal look (όπως απαιτεί το έθιμο). Ο σταυρός και τα drop σκουλαρίκια έδωσαν μια έξτρα λάμψη στο σύνολο, ενώ η εντυπωσιακή ζαφειρένια τιάρα ανήκει στη βασική βαυαρική συλλογή.


Ποιος είναι ο πρίγκιπας Λούντβιχ της Βαυαρίας

Ο 40χρονος πρίγκιπας Λούντβιχ είναι ο τρισέγγονος του τελευταίου βασιλιά της Βαυαρίας, ο οποίος κάθισε στον θρόνο από το 1913 έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Γερμανική Αυτοκρατορία μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και καταργήθηκαν οι μοναρχίες. Είναι γιος του πρίγκιπα Λεοπόλδου και της πριγκίπισσας Κατρίνα της Βαυαρίας και τρίτος στη σειρά διαδοχής του Οίκου του Βίττελσμπαχ, την πρώην βασιλική οικογένεια της Βαυαρίας.


Ο πρίγκιπας Λούντβιχ της Βαυαρίας σπούδασε νομική και ειδικεύτηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Κατόπιν αιτήματος του δούκα της Βαυαρίας, ο Λούντβιχ ανέλαβε μεγάλο αριθμό αντιπροσωπευτικών και τιμητικών καθηκόντων στη Βαυαρία. Από το 2011 είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Nymphenburg Aid Association. Μάλιστα, αντί για δώρο το ζευγάρι ζήτησε από τους καλεσμένους να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα της.


Ποια είναι η πριγκίπισσα Σόφι της Βαυαρίας

Η σύζυγός του είναι γεννημένη το 1989 και έχει εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη σε θέματα υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτήν την περίοδο διεξάγει έρευνα για το διδακτορικό της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.



Η πριγκίπισσα Σόφι της Βαυαρίας λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της τελετής

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η πριγκίπισσα Σόφι λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον πρίγκιπα Λούντβιχ της Βαυαρίας. «Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα Σόφι λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του γάμου σήμερα το πρωί. Μετά από ένα ποτό ήταν και πάλι καλά και η τελετή συνεχίστηκε», έγραψε στο Twitter η βασιλική μπλόγκερ ChristinZ.