Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγµατοποιήθηκε στο Μονακό το πιο επιτυχηµένο φιλανθρωπικό γεγονός της χρονιάς, το «Maria Callas Monaco Gala & Awards». Η ιδρύτρια και πρόεδρος του θεσµού, µάλιστα, η γνωστή καλλιτέχνιδα Ιωάννα Ευθυµίου, εξασφάλισε το να τελεί υπό την υψηλή αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

«Υστερα από τρία χρόνια αυτού του επιτυχηµένου θεσµού “Maria Callas Monaco Gala & Awards” που διοργανώνω, αισθάνοµαι πραγµατικά συγκινηµένη αλλά και υπερήφανη Ελληνίδα που κατάφερα το ακατόρθωτο: Να συνυπάρχουν και να βραβεύονται ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό µαζί µε τις διεθνούς φήµης καλλιτέχνιδες Νάνα Μούσχουρη και Μιµή Ντενίση. Αυτή τη στιγµή µιλούν όλοι γι' αυτό το παγκόσµιο καλλιτεχνικό γεγονός, που τιµά τη µεγαλύτερη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας, όπως ακριβώς της αξίζει και ειδικά µέσα στην ιστορική Οπερα του Μόντε Κάρλο. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η Σαρλίν λατρεύουν την Ελλάδα και µου είπαν το επόµενο γκαλά να γίνει στην Ελλάδα και να είναι επετειακό. Το θέλουν άµεσα», δήλωσε η Ιωάννα Ευθυµίου αποκλειστικά στο «S».

1_3
1. H Ιωάννα Ευθυμίου (αριστερά) με τον πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό και την πριγκίπισσα Σαρλίν

Φέτος, γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη γέννηση της µεγαλύτερης σοπράνο όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας, και για τον λόγο αυτόν το γεγονός ήταν απόλυτα εορταστικό και µεγαλειώδες. Το γκαλά ξεκίνησε µε τα επίσηµα εγκαίνια και το κόψιµο της κορδέλας από τον πρίγκιπα Αλβέρτο, συνοδευόµενο από την πανέµορφη σύζυγό του, πριγκίπισσα Σαρλίν, που βραβεύτηκαν από την Ιωάννα Ευθυµίου λίγο αργότερα στη σκηνή της µαγευτικής Οπερας του Μόντε Κάρλο, µέσα στον κατάµεστο από κόσµο χώρο της ιστορικής αίθουσας «Salle Garnier», που παραχώρησε ο Ελληνας συλλέκτης Νίκος Χαραλαµπόπουλος.

Ολοι μιλούν γι’ αυτό το παγκόσμιο καλλιτεχνικό γεγονός, που τιμά τη μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών, τη Μαρία Κάλλας, όπως ακριβώς της αξίζει


Τα βραβεία

Στη σκηνή της Οπερας βραβεύτηκαν και άλλες πολύ σηµαντικές προσωπικότητες, που όλες ανέδειξαν αυτή την εκδήλωση σε παγκόσµιο καλλιτεχνικό γεγονός, µε όλα τα ξένα Μέσα να µιλούν γι’ αυτό. Τα µοναδικά βραβεία φέτος σχεδιάστηκαν από τον διεθνούς φήµης Βραζιλιάνο καλλιτέχνη Marcos Marin. Οι βραβευθέντες έλαµψαν µε την παρουσία τους στη σκηνή της «Salle Garnier».

2_3
2. Ο Ανδρέας Τσαβλίρης με την οικογένειά του

Στον τοµέα του πολιτισµού ξεχώρισαν η παγκοσµίου φήµης τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, η διάσηµη ηθοποιός Μιµή Ντενίση, ο Νίκος Χαραλαµπόπουλος, η Θάλεια Εξάρχου και οι µεγάλες καλλιτέχνιδες της όπερας Βασιλική Καραγιάννη, Kristine Opolais και Victoria Buleeva. Επίσης, βραβεύθηκαν για το έργο τους στον τοµέα της οικολογίας και του περιβάλλοντος οι Ανδρέας Τσαβλίρης, Oxana Girko και Nicolas Sarrut.

3
3. Ρόη Αποστολοπούλου και Βασίλης Αποστολόπουλος

Στον τοµέα της καινοτοµίας και της εκπαίδευσης τιµήθηκε ο Bryan Talebi, ενώ ιατρικό βραβείο της χρονιάς δόθηκε στη Veronique Emmenegger και, τέλος, το φιλανθρωπικό βραβείο της χρονιάς στην Jessica De Montier. Παρουσιαστές αυτής της µεγαλειώδους και ιστορικής βραδιάς ήταν ο Γιώργος Ντάβλας και η Εµη Λιβανίου. Στην κατάµεστη αίθουσα της Οπερας του Μόντε Κάρλο ήχησε ένα µοναδικό κονσέρτο όπερας. Η µαγευτική αυτή βραδιά όµως δεν τελείωσε εκεί! Συνεχίστηκε µε φιλανθρωπικό δείπνο στη µοναδική αίθουσα «Salle Empire» του «Hôtel de Paris», που ήταν ανθοστόλιστη µε πάνω από 50.000 φρέσκες παιώνιες, µε τις µοναδικές γεύσεις του µεγάλου σεφ Allen Ducasse και µε άφθονη σαµπάνια να ρέει από την περιοχή της Βουργουνδίας.

4
4. Εμη Λιβανίου, Νάνα Μούσχουρη, Ιωάννα Ευθυμίου και Γιώργος Ντάβλας

Εκεί το κοινό περίµενε µια σειρά από διαφορετικές εκπλήξεις, όπως κονσέρτο του ταλαντούχου νεαρού τσελίστα Benjamin Jacobs, που βραβεύτηκε µαζί µε την επιχειρηµατία της χρονιάς, Nτιάνα Μαρκάκη από τον νέο πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα και γνωστό επιχειρηµατία, δρα Βασίλη Αποστολόπουλο. Στο δείπνο απηύθυνε χαιρετισµό η πρέσβειρα του θεσµού «Maria Callas Monaco Gala & Awards», Ρόη Αποστολοπούλου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 20/5/23