Στην Ελαφόνησο έφτασε σήμερα (29/05) ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό ως επίτιμος προσκεκλημένος του συμποσίου «Elafonisos Eco Week», που διοργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου.

Ο πρίγκιπας του Μονακό παρέμεινε στο ελληνικό νησί -που επιθυμούσε διακαώς να επισκεφθεί- για λίγες ώρες, αλλά δεσμεύθηκε πως θα επιστρέψει. «Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτό το μοναδικό νησί» ανέφερε ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό, παρευρισκόμενος στο συμπόσιο.

«Δυστυχώς θα είμαι εδώ μόνο για λίγες ώρες, όμως αυτές οι λίγες ώρες αρκούν για να μου δώσουν το κίνητρο να το επισκεφθώ ξανά. Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ για να αναλάβουμε μια κοινή δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο: 
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Αλβέρτου έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της δημάρχου του νησιού, Έφης Λιάρου, τον περασμένο μήνα σε συμπόσιο στο Μονακό με αφορμή  πρωτοποριακή έρευνα για το αυξανόμενο πρόβλημα των λεοντόψαρων στη Μεσόγειο που έκανε ο οικολογικός σύλλογος του νησιού στην «Εβδομάδα Ωκεανών» στο μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής. Το οικολογικό συμπόσιο στην Ελαφόνησο θα διεξαχθεί την περίοδο 29/05-04/06.


Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της φύσης. Και όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος, «δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του προορισμού και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η τιμητική για το νησί μας επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου».

Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική του δήμου έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες στη βάση του συνθήματος «επιλεγμένη από τη φύση» που υλοποιούνται συστηματικά με μια σειρά δράσεων που, πέρα από τη συμμετοχή στο φόρουμ στο Μονακό, αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα με διαφορετική θεματολογία, όπως η πολιτιστική διπλωματία, το πρόγραμμα Interreg Greece Italy και ο γαμήλιος τουρισμός, που δίνουν τη δυνατότητα στο νησί να καταστεί ευρύτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό με ειδικά ποιοτικά ενδιαφέροντα.