Για το πώς έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο των γκαλερί μίλησε ο συλλέκτης και εκτιμητής Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Άρχισα να ζω από το σπιτικό μας, το οποίο και πουλούσα μέρα μέρα, για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου» είπε αναφερόμενος στα δύσκολα χρόνια που έζησε μετά το θάνατο των γονιών του, καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο ίδιος αποκάλυψε τις δύσκολες εμπειρίες που βίωσε κατά τη διάρκεια της μαθητικής περιόδου, καθώς τότε ήταν που έχασε και τους δύο γονείς του κι έτσι φιλοξενήθηκε σε οικοτροφείο.

«Η γκαλερί Τσαγκαράκη ήρθε ως ιδέα απ’ όσα παρακολουθούσα στην τηλεόραση της Ιταλίας και της Αμερικής, σχετικές εκπομπές. Ωστόσο, εγώ μεγαλωμένος στην Αλεξάνδρεια και με τους γονείς μου πολύ κοντά με τις αντίκες, πήγαινα με τον πατέρα μου στις πιάτσες που αγόραζε ανάλογα κομμάτια. Πριν φτάσω σε αυτό, άρχισα να ζω από το σπιτικό μας, το οποίο και πουλούσα μέρα μέρα, για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου» είπε σχετικά με τα πρώτα του βήματα στο χώρο της συλλογής αντικειμένων.


Η Αλάσκα

«Έμεινα δύο μήνες περίπου στην Αλάσκα, όλα εμπειρίες είναι. Όλα είναι δύσκολα μέχρι να γίνουν εύκολα. Αυτό εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός και αν το βλέπει δύσκολο» αποκάλυψε σχετικά με την εμπειρία του από την Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία και ανέλαβε μια δουλειά, την οποία και βρήκε μέσω της αμερικανικής πρεσβείας.

«Μετά την Αλάσκα επέστρεψα, τελείωσα τις σπουδές μου, που ήταν στα ξενοδοχειακά. Εργάστηκα στα ξενοδοχεία του Ωνάση, και όλα αυτά γίνονται από τα δεκαοκτώ μου μέχρι και τα είκοσι δύο, που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Μετά συνέχισα στα ξενοδοχεία, μέχρι και που άνοιξε το 1986-87 το πρώτο μου κατάστημα στη Ρόδο. Μπήκα και στην εστίαση, όπου και άνοιξα επιχείρηση κέτερινγκ».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 30/05/2023