Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στον γνωστό τραγουδιστή Πάνο Καλλίδη. Πρόκειται για την αγορά μιας εικόνας με τον Άγιο Καλλίδη. Ναι, καλά διαβάσατε, καθώς η αναφορά γίνεται για μια ξεκαρδιστική ιστορία, που ξεκινάει με ένα νεαρό άντρα που πουλούσε εικόνες αγίων.

Ο δρόμος τον έφερε και στον Πάνο Καλλίδη και ο νεαρός πλανόδιος πωλητής ζήτησε από τον τραγουδιστή να αγοράσει μια εικόνα και μάλιστα εκείνη με το συνονόματό του άγιο.

Ο Πάνος (Παναγιώτης) Καλλίδης γιορτάζει 15 Αυγούστου, την ημέρα της Παναγίας, παρ’ όλα αυτά, ο νεαρός τού είπε ότι υπάρχει άγιος με το όνομά του που είναι και προστάτης του. Του είπε ακόμη ότι δεν είχε μαζί του την εικόνα και μπορούσε να τη φέρει όπου του ζητούσε ο τραγουδιστής.

Πραγματικά, λίγες ημέρες αργότερα, ο πωλητής εικόνων τον επισκέφτηκε στο καμαρίνι του, σε νυχτερινό κέντρο στα βόρεια προάστια όπου δούλευε τότε, και του πήγε τον προστάτη άγιό του. Ο τραγουδιστής του έδωσε ένα μικρό χρηματικό ποσό προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τον κόπο που έκανε, αλλά και για το ενδιαφέρον του. Στο τέλος της βραδιάς και αφού έμεινε λίγη ώρα στο καμαρίνι του για να ξεκουραστεί, έπεσε η ματιά του πάνω στην εικόνα που απεικόνιζε τον προστάτη άγιό του, το όνομα του οποίου ήταν Άγιος Γρηγόριος ο Καλλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην On Time Σαββατοκύριακο στις 2/6/2023 / Της Ρενέ Σαραντινού