Για τα «σκληρά» παιδικά χρόνια που είχε, μεγαλώνοντας δίπλα σε έναν «τύραννο», όπως αποκάλεσε τον πατέρα του μίλησε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται με το μικρό του όνομα.

Το «Arnold» του Netflix, ξεδιπλώνει τα κομβικά γεγονότα που «σημάδεψαν» τη ζωή του 75χρονου κινηματογραφικού αστέρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ναζιστή πατέρα του, Γκούσταβ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σβαρτσενέγκερ παραδέχεται πως ο πατέρας του, ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος.

«Ήταν θαμμένος κάτω από κτίρια, μπάζα, για τρεις ημέρες, και επιπλέον, έχασαν τον πόλεμο. Πήγαν σπίτι τόσο καταθλιπτικοί. Η Αυστρία ήταν μια χώρα απογοητευμένων ανθρώπων. Νομίζω ότι υπήρξαν στιγμές που ο πατέρας μου δυσκολευόταν πραγματικά» ,δήλωσε ο ηθοποιός.

«Ούρλιαζε στις τρεις το πρωί και ξυπνούσαμε και οι καρδιές μας χτυπούσαν δυνατά γιατί ξέραμε ότι αυτό κάτι σήμαινε. Θα μπορούσε, ανά πάσα στιγμή, να χτυπήσει τη μητέρα μου ή να τρελαθεί. Υπήρχε λοιπόν αυτή η βία», εξιστορεί ο ίδιος.

Κατηγορεί τον πατέρα του για τον θάνατο του αδερφού του

Ένα από τα τραύματα που έχουν στιγματίσει τον Σβαρτσενέγκερ, είναι και ο θάνατος του αδερφού του, Μάινχαρντ, σε δυστύχημα όταν υπό την επήρεια μέθης, εκείνος σκοτώθηκε στα 24 του χρόνια.

Ο ίδιος πιστεύει ότι το πρόβλημα αλκοόλ του αδελφού του είναι απόρροια του σκληρού τρόπου με τον οποίο μεγάλωσαν.

«Η βαρβαρότητα που υπήρχε στο σπίτι, οι ξυλοδαρμοί που δεχόμασταν από τους γονείς μας μερικές φορές, όλα αυτά νομίζω ότι δεν μπορούσε να τα αντέξει. Ήταν πολύ πιο ευαίσθητος άνθρωπος από τη φύση του», είπε χαρακτηριστικα.

«Ο Νίτσε είχε δίκιο: ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» πρόσθεσε, κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, ο Χολιγουντιανός σταρ.