Aποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «ΜΕGA Καλημέρα» παραχώρησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια και σχολίασε τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα για το Athens Pride.


«Ακόμα δεν έχω να πω κάτι για το τηλεοπτικό μου μέλλον, θα συμμετέχω στη παράσταση ”Ποντικοπαγίδα” στη Θεσσαλονίκη», είπε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Σχετικά με την Ημέρα Υπερηφάνειας

«Φυσικά και πήγα στο pride. Ήταν η πρώτη φορά και ήταν συγκινητική. Θα ήθελα να είναι έτσι κάθε μέρα στην Αθηνά, όπως είναι στην Ισλανδία. Εκεί ο κόσμος είναι πολύ συμπεριληπτικός. Ακόμα και οι εκκλησίες τους είναι με τα χρώματα του pride. Δεν είναι διαφορετικότητα είναι μοναδικότητα και έχω μιλήσει γι’ αυτό στα παιδιά μου, με αφορμή ερωτήσεις που μου έκαναν οι ίδιες».

Ο καθένας μας κρίνεται για αυτά που λέει

Στη συνέχεια, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα περί «κλόουν στο pride», ανέφερε: «Ο καθένας μας κρίνεται για αυτά που λέει και αυτά που κάνει, είναι πολύ λάθος οι χαρακτηρισμοί. Εμένα η δική μου στάση είναι πολύ συγκεκριμένη».

Καταλήγοντας ανακοίνωσε ότι «θα κάνουμε μια συναυλία μαζί με τους ONIRAMA».


Πόσο βοηθάει το Athens Pride την ισότητα;

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λιάγκας τις προηγούμενες ημέρες έκανε μια ιδιαίτερη τοποθέτηση για το Athens Pride και κατά πόσο αυτό βοηθά στην υπεράσπιση του δικαιώματος του ανθρώπου για ισότητα.

Είπε συγκεκριμένα: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, κάτι το οποίο υπερασπίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και δεν μου αρέσει εμένα η εκδοχή της διαφορετικότητας, για μένα ο ομοφυλόφιλος δεν είναι διαφορετικός, διαφορετικός όμως για μένα είναι ο κλόουν.

Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν. Είτε ο κλόουν είναι ετεροφυλόφιλος, είτε ομοφυλόφιλος, είτε άνδρας, είτε γυναίκα, είτε οτιδήποτε. Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετη από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχθώ εγώ τον ομοφυλόφιλο. Η εικόνα αυτή σε τι βοηθάει τη μάνα που αντιδρά στο ότι το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο να αποδεχθεί το παιδί της;

Για μένα, το ζητούμενο είναι να γίνουν πράγματα, ώστε αυτή η μάνα να καταλάβει ότι το παιδί της πρέπει να το αγαπάει, άσχετα με το αν γουστάρει να πηγαίνει με γυναίκες, με άντρες, με οτιδήποτε. Αυτό είναι το ζητούμενο και η εικόνα αυτή βοηθάει τη μάνα αυτή να το καταλάβει; Για μένα, η εικόνα που το βοηθάει είναι το σίριαλ του Καπουτζίδη.

Το ζητούμενο δεν είναι πέντε χαριτωμένοι άνθρωποι να πάνε να βγάλουν φωτογραφίες πολιτικοί ή πολιτικάντηδες για να καπηλευτούν την ιστορία αυτή. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει μάνα ή πατέρας που να μην αποδέχεται το παιδί του όπως είναι».