Την απρόσμενη συνάντηση και τη συνομιλία του με τον Νέλσον Μαντέλα διηγήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον αέρα της εκπομπής του. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ, με αφορμή την επίσκεψη της οικογένειας Ομπάμα στην Ελλάδα, αποκάλυψε τη στιχομυθία που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

«Έχω πλησιάσει ανθρώπους που είναι πολύ γνωστοί. Πόσοι από εσάς έχετε βρεθεί και συνομιλήσει με τον Νέλσον Μαντέλα; Είναι κάτι το τρομερό. Έχει έρθει ο Νέλσον Μαντέλα ινκόγκνιτο στην Αθήνα και τότε εμείς κάνουμε πρωινό και το βγάζουμε από τις πισίνες στον Αστέρα Βουλιαγμένης», ξεκίνησε να περιγράφει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Στο δωμάτιο που έμενα εγώ έβλεπα μία κίνηση στους διαδρόμους και αναρωτήθηκα ποιος ήρθε. Κατεβαίνω κάτω και βλέπω πίσω από τις κάμερες έναν κύριο να κατεβαίνει με μία μαγκούρα.

Μου λένε: είναι ο Νέλσον Μαντέλα εδώ και δέχτηκε να μιλήσει στην εκπομπή. Τρέχω με το μικρόφωνο χειρός και του λέω: good morning, how are you? It’s your first time in Greece, what do you eat? Τέτοιες βλακείες. Υπάρχουν ντοκουμέντα, έχω κρατήσει το απόσπασμα», αφηγείται στη συνέχεια ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με τους συνεργάτες του να «λύνονται» στα γέλια.

«Νομίζω ότι κανένας δεν είχε πλησιάσει από την ελληνική τηλεόραση τον Μαντέλα να του μιλήσει. Όταν βγήκαμε live στην τηλεόραση με τον Μαντέλα, χτυπούσαν τα τηλέφωνα από τα άλλα κανάλια και ρωτούσαν πού μπορούν να τον βρουν», ανέφερε κλείνοντας την ιστορία του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.