Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η οποία αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή της να συμμετέχει σε καθημερινή σειρά στην τηλεόραση όσο και στους γονείς της.

«Είμαστε τέλος σεζόν. Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα τέλος Ιουνίου. Είμαστε πολύ κοντά με τα επεισόδια της προβολής. Η εμπειρία ήταν υπέροχη από κάθε άποψη. Δεν είχα ξανακάνει τηλεόραση τόσο εντατικά. Ήταν πολύ δημιουργική, έντονη, πήγε καλά και η σειρά, άρεσε στον κόσμο.

Έκανα έρευνα για εκείνη την εποχή. Και μουσική και ιστορική και πολιτική γιατί αγγίζει και αυτά τα ζητήματα.

Έχω κάνει κυρίως θέατρο και το ευρύ κοινό δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Στην τηλεόραση είμαι πρωτοεμφανιζόμενη, οπότε το παίρνω έτσι. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να παρακολουθεί τη δουλειά σου. Εγώ ξέρω τι έχω κάνει, ο κόσμος που παρακολουθεί θέατρο ξέρει τι δουλειά έχω κάνει.

Τηλεόραση δεν έκανα γιατί θεωρούσα ότι δεν μπορώ να το συνδυάσω με το θέατρο, και θα μου στερούσε τη θεατρική παρουσία. Φοβόμουν και την έκθεση αυτού του μεγέθους και ότι δεν θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω τεχνικά. Η δημοσιότητα ήταν πιο ομαλή από ότι φανταζόμουν. Έχω φάει “ξύλο” στη δουλειά και έχω προσγειωθεί και μου φάνηκε όμορφο».

«Μου ήταν τόσο καθαρό από όταν βρέθηκα στην δραματική σχολή ότι αυτό θέλω να κάνω, μου δεν μου δημιουργήθηκε κανένα κράτημα. Δεν ένιωσα ότι πρέπει να απολογηθώ για την καλλιτεχνική μου καταγωγή. Ποτέ δεν με βάρυνε. Ήμουν πολύ υπερήφανη και για τους δύο γονείς μου περισσότερο σαν προσωπικότητες.

Γνωρίζοντάς τους χαίρομαι που ο κόσμος τους εκτιμά. Στον μπαμπά μου θαύμαζα τη δυναμική του. Ήταν γενναιόδωρος, ανοιχτός άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια και θάρρος. Και στη μαμά μου το ήθος της, το αξιακό της σύστημα, τον τρόπο που σκέφτεται, τον αγώνα που έκανε να με μεγαλώσει μόνη της.

Καλλιτεχνικές κόντρες δεν έχουμε. Ποτέ δεν μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Το σημείο τριβής μας είναι το αν θα πλύνω την κατσαρόλα τώρα ή σε δέκα λεπτά. Ευτυχώς δηλαδή που δεν είναι κάτι σοβαρό!».