Η εκρηκτική κωµωδία της Ελένης Ράντου «Βότκα Μολότοφ», βασισµένη στη διασκευή του Νιλ Σάιµον πάνω στα διηγήµατα του Τσέχοφ, θα συντροφεύσει από αυτόν τον µήνα τα καλοκαιρινά βράδια µας στο «Αίθριο Θέατρο» του Κέντρου Πολιτισµού «Ελληνικός Κόσµος», σε ακόµα µία εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία Μέθεξις του Χρήστου Τριπόδη. Τον ρόλο του Τσέχοφ υποδύεται ο δηµοφιλής ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Secret» µιλάει για τον ρόλο του, την πολιτική και την προσωπική του ζωή.

Θα σας δούµε στον ρόλο του Αντον Τσέχοφ στην κωµωδία της Ελένης Ράντου «Βότκα Μολότοφ», στο «Αίθριο» του «Ελληνικού Κόσµου».

Ξεκινάµε στις 16 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι γνωστό στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό. Είχε ανέβει πριν από µερικά χρόνια µε την Ελένη Ράντου στο δικό της θέατρο, σε µετάφραση και διασκευή δική της, την οποία µετάφραση και διασκευή χρησιµοποιούµε και εµείς. Το έργο είναι του Νιλ Σάιµον και έχει ως περιεχόµενο διηγήµατα του Τσέχοφ τα οποία µετουσίασε σε θέατρο ο πρώτος. Το περιεχόµενο αυτών των διηγηµάτων αφορά ανθρώπους της καθηµερινής τρέλας, της καθηµερινής κοινωνίας των πόλεων και της επαρχίας, σατιρίζοντας την καθηµερινή τους, ευτράπελη ζωή. Κι όπως ο Τσέχοφ συνήθιζε να λέει: «Τα έργα είναι κωµωδίες, δεν ξέρω γιατί τα παίζουν ως δράµατα». Πιστός στην άποψη του συγγραφέα για τα δικά του έργα, ο Νιλ Σάιµον διασκεύασε τα διηγήµατα του Τσέχοφ τοποθετώντας τα στη χιουµοριστική πλευρά της ζωής.

Στην τηλεόραση γιατί δεν σας βλέπουµε; Στενοχωριέστε;

Το γιατί δεν το ξέρω. Παρότι γίνονται πολλές δουλειές και υπάρχουν ρόλοι που θα µπορούσαν να µε αφορούν, δεν έχω κάποια κρούση ή επικοινωνία ούτε από παραγωγούς ούτε από σκηνοθέτες. Οχι, δεν µε απασχολεί ιδιαίτερα και δεν µε στενοχωρεί. Η τηλεόραση µού έδωσε πολλά, πάρα πολλά. Το βασικότερο, την επικοινωνία µε το ευρύ κοινό και την ευτυχία της αγάπης του. Γι’ αυτό και µόνο είµαι ευγνώµων. Από εκεί και πέρα, δεν είναι στο χέρι µου να επιβάλω κάτι, ούτε και µε αφορά.

Εχετε αφήσει ιστορία µε τον ρόλο του Σάκη του υδραυλικού.

Είναι φορές που είναι συγκινητικό, παρά τους πολλούς ρόλους που έχω κάνει στην τηλεόραση, ο κόσµος να θυµάται τον Σάκη τον υδραυλικό.

Σας έχουν κάνει πρόταση να ασχοληθείτε µε την πολιτική; Παλαιότερα, ναι, και για τις δηµοτικές και για τις βουλευτικές, αλλά είπα «όχι», γιατί δεν µε ενδιέφερε αυτός ο στίβος. Θέλω να ευχαριστώ τους ανθρώπους και όχι να τους στενοχωρώ. Και όταν είσαι στην πολιτική, µοιραία κάποιους θα δυσαρεστήσεις.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 23 Ιουνίου 2023.