Η είδηση πως η Rikkie Valerie Kolle κέρδισε τον τίτλο της Μις Ολλανδίας ούσα μία τρανς γυναίκα έκανε αυτές τις μέρες τον γύρο του διαδικτύου. Η Καίτη Φίνου αποφάσισε να εκφράσει την άποψή της για το γεγονός, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media, προχωρώντας σε μία αρκετά αιχμηρή ανάρτηση.


«Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο… φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους, βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν», γράφει χαρακτηριστικά η Καίτη Φίνου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου… γιατί λοιπόν έγιναν τόσες θυσίες; Για να βγει Μις Ολλανδία 2023 τρανς με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ (άρα άντρας) και μάλιστα να χειροκροτούν οι πολλοί για να μη χαρακτηριστούν ομοφοβικοί, φασίστες… ταμπέλες που δυστυχώς σταυρώνουν αντιλήψεις, πεποιθήσεις, είναι μη δημοκρατικές… Η άποψή μου; Υπάρχουν και όρια», καταλήγει στην ανάρτησή της η ηθοποιός.Τα σχόλια που έλαβε τόσο σε προσωπικά μηνύματα όσο και κάτω από τη δημοσίευσή της η Καίτη Φίνου ήταν ανάμεικτα, με την ηθοποιό να προχωρεί σε μία δεύτερη ανάρτηση, θέλοντας να διευκρινίσει κάποια πράγματα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Ό,τι και να μου καταλογίζετε εγώ τα πιστεύω μου δεν θα τα πετάξω στα… σκουπίδια για να μη μου βάζουν ταμπέλες οι άνθρωποι που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν τις ίδιες απόψεις και φυσικά πολύ πιο ακραίες κι επικίνδυνες», γράφει η Καίτη Φίνου.

«Ήμουν σαφής για όσους με κατάλαβαν, τα πιστεύω μου τα ξέρουν όσοι με γνωρίζουν χρόνια. Όπως αρνήθηκα δουλειά την εποχή (γιατί ξεχάστηκε) που θα έπαιζε κάποιος συνάδελφος που είχε ακουστεί το όνομά του κι ενώ είχα ανάγκη τη δουλειά αρνήθηκα, γιατί τα πιστεύω μου είναι πάντα τα ίδια κι όχι μόνο την εποχή που γίνεται ντόρος για να ακουστεί τ’ όνομά μου, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πιστεύω τα όσα έγραψα κι ας κόλλησαν πάλι κάποιοι που δεν έχουν τι να κάνουν τις γνωστές ταμπέλες ομοφοβικός, ρατσιστής, ακροδεξιός και ό,τι νέες λέξεις εφευρίσκουν για πρωτοτυπία…

Να περνάτε όλοι καλά και μην ξεχνάτε πως το μίσος φέρνει διχόνοια και η διχόνοια τα χειρότερα», καταλήγει η ηθοποιός στη νέα της ανάρτηση.