Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο τραγουδιστής Ανδρέας Τσουκαλάς και η Έρρικα Πρεζεράκου τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε δύο βιντεοκλίπ και η Έρρικα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τον τρόπο με τον οποίο την προσέγγισε αλλά και την πρόσεξε τότε, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της πορείας και της ζωής του.

«Ήμουν μαθήτρια ακόμα στο σχολείο όταν σε πρωτογνώρισα. Ήσουν ζεστός, απλός, εγκάρδιος όταν με υποδέχτηκες στον χώρο που θα γυρίζαμε το βιντεοκλίπ σου. Ο σκηνοθέτης του κλιπ είπε “Έρρικα, θα είσαι ζευγάρι με αυτό το ξανθό αγόρι και θα χρειαστεί να αγκαλιαστείτε και να φιληθείτε”. Έτσι ήταν το σενάριο. Του είπα “ξέρετε, οι γονείς μου δεν ξέρουν πολλά για τη συμμετοχή μου εδώ. Αν με δουν να φιλιέμαι θα στενοχωρηθούν πολύ. Μήπως να κάνω κινήσεις χορού αντί αυτού;”. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, Αντρέα, με πόση τρυφερότητα κατανόησες την έγνοια μου και άλλαξες το σενάριο για να είμαι καλά. “Είμαι και εγώ μπαμπάς και καταλαβαίνω”, μου είπες.

Ο ορισμός της ενσυναίσθησης και της ταπεινότητας από έναν καλλιτέχνη, όταν θα μπορούσες απλά να πεις “δεν με νοιάζει, δικό μου τραγούδι και κλιπ είναι, εγώ αυτό θέλω” . Ήταν τόσο ωραία η ημέρα του γυρίσματός μας που μου ζήτησες να συμμετέχω σε ένα ακόμα κλιπ και δέχτηκα με τόση χαρά. Στον δίσκο σου που μου αφιέρωσες μου υπέγραψες “ο μεγάλος σου αδελφός”. Και έτσι ακριβώς σε ένιωθα. “Ό,τι χρειαστείς είμαι εδώ”, μου είπες. Και ήσουν στην πράξη. Ήσουν εκεί. Τα τραγούδια σου αγαπήθηκαν πολύ από τους ανθρώπους... όμως πίστεψέ με το μεγαλείο της ψυχής σου περισσότερο για όσους σε γνωρίσαμε. Να έχει φως η ψυχή σου. Καλό σου ταξίδι, μεγάλε μου αδελφέ. Τα βαθιά μου συλληπτήρια στην οικογένεια. Κουράγιο».