Η Κάτια Δανδουλάκη είναι πρωταγωνίστρια φέτος της νέας δραματικής σειράς του ΣΚΑΪ «Οι Πανθέοι», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη. Για τη γνωστή ηθοποιό δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά την οικογένεια των «Πανθέων». Το 1977 ήταν επίσης πρωταγωνίστρια, στην πρώτη μεταφορά του βιβλίου στην τηλεόραση. Για δύο χρόνια (1977-1979) είχε τον ρόλο της Μάρμως, που μπαίνει στην οικογένεια των Πανθέων ως νύφη και γίνεται η «πέτρα του σκανδάλου». Στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ ερμηνεύει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, αυτόν της Χρυσοστόμης Πανθέου. Η Χρυσοστόμη αντιτίθεται με όλους τους τρόπους στο γάμο του αδερφού της με μία πολύ μικρότερή του.

Τι λέει, όμως, η ίδια η Κάτια Δανδουλάκη για τους Πανθέους, το ρόλο της Μάρμως και την πρόταση που δέχτηκε να ενσαρκώσει τη Χρυσοστόμη; «Για μένα “Οι Πανθέοι” ήταν ένα ορόσημο. Ο ρόλος της Μάρμως ήταν ένας κομβικός ρόλος, ένας ρόλος που σημάδεψε τη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε κι έρχεται η στιγμή της τωρινής πρότασης. Ήξερα ότι θα γίνει η σειρά σε παραγωγή του Γιάννη Καραγιάννη και όταν μου το είχε αναφέρει, είχα πει ότι είναι μία σειρά που θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να τη δει κανείς με μια φρέσκια ματιά. Πριν από τρεις-τέσσερις μήνες με πήρε τηλέφωνο ο πολύ αγαπημένος μου Σπύρος Μιχαλόπουλος, ένας σκηνοθέτης που τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα, καθώς έχουμε δουλέψει μαζί σε πάρα πολλά και μου πρότεινε το ρόλο της Χρυσοστόμης.

Έχουμε καινούρια δεδομένα και αυτό είναι που έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση γοητευτική, γιατί εκτός του ότι θα είμαι το αντίπαλο δέος και η αρνητική στάση απέναντι στη Μάρμω, που είχα λατρέψει ως ρόλο, πρέπει να υποστηρίξω το γεγονός για ποιο λόγο είναι αρνητική. Κατάλαβα γιατί ήταν αντίθετη και πολύ σωστά ήταν αντίθετη. Ναι μεν σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά ακόμη και τώρα, όταν ένας άνθρωπος ερωτεύεται και αγαπά με ουσιαστικό τρόπο, όπως ο Ανδρέας Πανθέος τη Μάρμω, που είναι τριάντα χρόνια μικρότερή του, όλοι αναρωτιούνται πόσο θα κρατήσει. Τυχαίνει στην προσωπική μου ζωή να έχω ακριβώς την ίδια εμπειρία. Μπορεί η διαφορά μας να ήταν τριάντα χρόνια, αλλά η σχέση μας κράτησε μια ολόκληρη ζωή και μάλιστα πολύ ευτυχισμένη ζωή. Νιώθω απίστευτη χαρά γι’ αυτό το καινούριο ταξίδι για κάτι τόσο, μα τόσο αγαπημένο, όπως είναι “Οι Πανθέοι”».

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 18/08/2023.