Ο Θανάσης Αλευράς έδωσε συνέντευξη στο «Olafaq» και στον Δημήτρη Βασιλειάδη και μίλησε για τον λόγο που φοβάται να κάνει αλλαγές στη ζωή του.

Εσένα ποιοι είναι φόβοι σου;

«Παρόλο που μου αρέσουν οι αλλαγές και μου αρέσει να ζω πολλά πράγματα, τις φοβάμαι κιόλας. Οπότε, να άλλη μία αντίσταση. Εργάζομαι με τον εαυτό μου, ώστε να μη φοβάμαι τις αλλαγές, γιατί χωρίς αλλαγή θα ζεις πάντα αυτό που ζεις τώρα. Δεν μου αρέσουν όλα αυτά που ζω τώρα, έχω ακόμη πράγματα να αλλάξω».

Όπως;

«Να μη φοβάμαι να εγκαταλείψω τη χώρα, τις σχέσεις, τους δεσμούς. Τα βαρίδια που αποκτάμε μεγαλώνοντας, θέλω να τα σπάω».


Ενέχει νομίζω ένα είδους βόλεμα αυτό που λες. Όλοι μας βολευόμαστε σε κατάστασεις και το ξεβόλεμα είναι το πιο δύσκολο.

«Ναι, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είμαστε άνθρωποι και θέλουμε ασφάλεια. Αυτό είναι μεγάλο έργο, μπορεί να αξίζει και μία ζωή να εργάζεσαι πάνω σε αυτό. Όταν νιώθεις ότι κάτι έχει τελειώσει, να έχεις το θάρρος να φύγεις στο άγνωστο και να μην έχεις κανένα εχέγγυο. Εγώ ίσως θα μπορούσα να το κάνω λίγο πιο εύκολα, γιατί δεν έχω οικογένεια. Καταλαβαίνω ότι όσο λιγότερες υποχρεώσεις έχεις, τόσο πιο εύκολο είναι να το κάνεις. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τις πεποιθήσεις του. Εγώ εργάζομαι πάνω σε αυτό, γιατί βλέπεις ότι βιώνουμε μία εποχή που δεν μπορείς να έχεις καμία σταθερότητα και ασφάλεια. Η ζωή, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορεί να σου υποσχεθεί κάτι τέτοιο. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε κι αν έρθει. Αυτό είναι προσωπική εργασία με τον εαυτό σου. Δεν θα σ' τη δώσει κανείς…».