Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα για ακόµα µία φορά και από την πρώτη κιόλας στιγµή οι λογαριασµοί των επωνύµων γέµισαν µε µηνύµατα αναφορικά µε την έκτακτη ανάγκη για βοήθεια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που µπροστά σε αυτή την καταστροφή ξέσπασαν µε µηνύµατα οργής και θλίψης.

Φωτιά ξέσπασε και στην Κύθνο, όπου βρισκόταν η Ζέτα Μακρυπούλια. «Ακόµα προσπαθώ να καταλάβω πώς ένα άκρως ποιητικό και απολαυστικό, σε σχέση µε την τοποθεσία, αυγουστιάτικο µελτέµι µετατράπηκε από ένα ξερόχορτο, όπως ακούστηκε ότι όλα άρχισαν, σε πύρινο τοπίο».

Αγανακτισµένη ήταν και η Ναταλία ∆ραγούµη µε τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν πάρει οι φωτιές στη χώρα µας. «Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει οργανωθεί απολύτως τίποτα για την αντιµετώπιση των πυρκαγιών; Αφού ξέρουµε ότι το ραντεβού µε τη φωτιά είναι fi x κάθε χρόνο… Ολους ρωτάω… Αριστερά, δεξιά, κέντρο, πίσω, µπρος… Καίγονται οι ελπίδες των παιδιών µας», έγραψε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.

Ξέσπασε µέσα από τον προσωπικό του λογαριασµό στο Instagram και ο Γιώργος Παπαγεωργίου για τις φωτιές στη χώρα µας. Ο ίδιος τράβηξε µια φωτογραφία από το Θησείο, στο βάθος της οποίας φαινόταν ξεκάθαρα το πύρινο µέτωπο. «Αυτή η εικόνα είναι τραβηγµένη από το Θησείο και δυστυχώς µιντιακά παίζει ψιλοµούγκα. Είµαστε µε τα καλά µας; », έγραψε χαρακτηριστικά πάνω στη φωτογραφία ο Γιώργος Παπαγεωργίου ξεσπώντας για τα όσα γίνονται.

Και η Ελένη Τσολάκη έγραψε ένα µήνυµα που ραγίζει καρδιές: «Καπνός και στάχτη! Ετσι ξηµέρωσε ακόµα ένα πρωινό στη χώρα µας, που δεν σταµατάει να έρχεται αντιµέτωπη µε την ανεπάρκειά της! Στις φλόγες παραδίνονται χιλιάδες στρέµµατα δάσους, πνεύµονες ζωής, σε µια χώρα που τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ! Χάνονται ζώα, περιουσίες, άνθρωποι σ’ έναν εφιάλτη που δεν έχει τέλος! Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία!».

Η Σταµατίνα Τσιµτσιλή, από την πλευρά της, στην ανάρτηση που έκανε δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. Η παρουσιάστρια δηµοσίευσε µερικές εικόνες από τα πύρινα µέτωπα και, µεταξύ άλλων, τόνισε ότι «χάνονται ψυχές, καίγονται περιουσίες, καταστρέφεται ολοσχερώς η φύση».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 26/8