Με µεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ηµέρες η έκθεση ζωγραφικής της κόρης της Νατάσας Θεοδωρίδου, Κρις Μπέτα, στη ∆ηµοτική Πινακοθήκη του ∆ήµου Μυκόνου.

Η ταλαντούχα δηµιουργός µιλάει αποκλειστικά στο «S» για την έκθεσή της, την οικογένειά της και την απόφασή της να φύγει τον Σεπτέµβριο για Λονδίνο.

Πριν από λίγες ηµέρες ολοκλήρωσες την τρίτη σου ατοµική έκθεση, στη Μύκονο, µε τίτλο «The warmest colour». Πώς αισθάνεσαι;

Είµαι πάρα πολύ ικανοποιηµένη και από το αποτέλεσµα, αλλά κυρίως από την ενέργεια και την αγάπη των ανθρώπων που µε τίµησαν. Ηρθε αρκετός κόσµος. Ελαβα θετικά σχόλια και είµαι ευχαριστηµένη από τη διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και από τους ανθρώπους που µε βοήθησαν έτσι ώστε να πραγµατοποιηθεί µε σωστό τρόπο. Μίλησέ µας για το θέµα της έκθεσης.

Η θεµατολογία ήταν η Ελλάδα την εποχή των ’ 70ς µε πολλές νότες τού σήµερα. Η µουσική είχε κυρίαρχο ρόλο, όπως πάντα στα έργα µου, γι’ αυτό και σε αρκετά έργα πρωταγωνιστούσαν αρκετά µουσικά όργανα, όπως µπουζούκι, µαντολίνο και λύρα. Τα χρώµατα ήταν πολύ έντονα, χαρούµενα, όπως είναι, άλλωστε, και η οπτική γωνία από την οποία βλέπω την Ελλάδα. Η θεµατολογία σε κάποια από τα έργα ήταν παλιές ελληνικές διαφηµίσεις. Κάνοντας την έρευνά µου, πριν ξεκινήσω τα έργα, συνειδητοποίησα πόση βαρύτητα είχε η Τέχνη στην Ελλάδα σε παλαιότερες εποχές, που η χώρα δεν ήταν τόσο εκσυγχρονισµένη όσο σήµερα.

Ποια είναι τα επόµενα σχέδιά σου;

Εχοντας πραγµατοποιήσει δύο ατοµικές εκθέσεις φέτος και µία οµαδική, θέλω να αφοσιωθώ στο να εξελίξω την τέχνη µου. Τον ερχόµενο Σεπτέµβριο ξεκινάς το ακαδηµαϊκό σου ταξίδι πάνω στην Τέχνη.

Τι ακριβώς θα κάνεις;

Θα πάω στο Goldmiths University of London, όπου θα σπουδάσω ζωγραφική για τα επόµενα τρία χρόνια. Εχω τελειώσει Νοµική στο Λονδίνο. Τελικά αυτό που µε κέρδισε είναι η αγάπη µου για την Τέχνη και οφείλω στον εαυτό µου να την εξελίξω όσο περισσότερο µπορώ. Θέλω να λάβω τις απαραίτητες γνώσεις.

Πότε ξεκίνησες να ζωγραφίζεις;

Από πολύ µικρή, από το δηµοτικό. Ποτέ, όµως, δεν είχα σκεφτεί ότι θα το ακολουθούσα επαγγελµατικά, µέχρι που άρχισα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε αυτό και συνειδητοποίησα ότι αυτόν τον δρόµο θέλω να ακολουθήσω.

Οταν είπες στη µητέρα σου ότι τελικά δεν θα ακολουθήσεις τη Νοµική, αλλά τη ζωγραφική, τι σου είπε;

Και οι δυο µου γονείς ήταν πάντα πολύ υποστηρικτικοί και, µόλις τους ανακοίνωσα ότι θέλω να ακολουθήσω την τέχνη µου, ήταν ιδιαίτερα χαρούµενοι. Και οι γονείς µου και η αδελφή µου, η Ανδριάνα, είναι οι µεγαλύτεροι υποστηρικτές µου και το µεγαλύτερο κοµµάτι της έµπνευσής µου. Στο πλευρό σου είδαµε στη Μύκονο και τη µητέρα σου.

Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σας;

Πολύ στενή. Με έχει υποστηρίξει σε όλη την καλλιτεχνική µου πορεία. Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή, γιατί και ο πατέρας µου και η µητέρα µου είναι δυο άνθρωποι που έχουν πολύ πάθος για τη δουλειά τους και αποτελούν τα κύρια πρότυπά µου.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Είµαι πολύ καλά. Είµαι µόνη µου και περνάω πάρα πολύ καλά µε τους δικούς µου ανθρώπους.

Εχεις σκεφτεί τραγούδι για τη µητέρα σου;

Μακάρι να είχα το ταλέντο να γράψω, γιατί έχω την έµπνευση. Θα της έγραφα δίσκο. Εχω προσπαθήσει, αλλά δεν το ’χω.

Εχεις σκεφτεί να γυρίσεις στην Ελλάδα µόνιµα;

∆εν είναι στα άµεσα σχέδιά µου. Θέλω να εξερευνήσω τον κόσµο, να κάνω όσο πιο πολλά ταξίδια µπορώ, γιατί για µένα τα ταξίδια είναι πηγή έµπνευσης. Είµαι, όµως, πολύ ευγνώµων που είµαι Ελληνίδα.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου τα επόµενα δέκα χρόνια;

Θα ήθελα να είµαι πολύ ικανοποιηµένη µε την καλλιτεχνική µου πορεία, να έχω κάνει αρκετά ταξίδια, να έχω γνωρίσει ενδιαφέροντες ανθρώπους και να έχω βιώσει εµπειρίες ζωής.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 26/8