Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου «One Life» με τον Άντονι Χόπκινς, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Βρετανού, Τζέιμς Χόις. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Νίκολας Γουίντον, ενός νεαρού χρηματιστή που έσωσε εκατοντάδες παιδιά από τα χέρια των Ναζί λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Γουίντον υποδύονται ο δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός 'Αντονι Χόπκινς και ο Τζόνι Φλιν σε νεώτερη ηλικία.

 Δείτε το τρέιλερ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη «ο Γουίντον επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και συνάντησε οικογένειες, που είχαν εγκαταλείψει την Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας με ελάχιστο φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν ένας αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;».

Το τρέιλερ της ταινίας ξεκινά πενήντα χρόνια μετά, το 1988, όταν ο Γουίντον βρίσκεται ζωντανά στην εκπομπή του BBC «That's Life!» με κοινό και ο παρουσιαστής αρχίζει να διηγείται την ιστορία του.

Σημειώνεται ότι ο σερ Νίκολας Γουίντον -ο οποίος το 2003 έλαβε τον τίτλο του Ιππότη- απεβίωσε τον Ιούλιο του 2015, σε ηλικία 106 ετών.

Το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμολα Γκαράι, Λένα Ολίν και Τζόναθαν Πράις.

Το σενάριο υπογράφουν οι Λουσίντα Κόξον και Νικ Ντρέικ .

Σε λίγες ώρες θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ενώ τον επόμενο μήνα θα προβληθεί επίσης στο Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του People, το «One Life» αναμένεται στους βρετανικούς κινηματογράφους στις αρχές του 2024.