«Πόλεμο» με τις πρώην συζύγους του πατέρα του φαίνεται ότι άνοιξε ο Γιάννης Βαρδής, με τη Χριστίνα Μαραγκόζη, δεύτερη σύζυγο του Αντώνη Βαρδή, να ξεκαθαρίζει τη θέση της και να λέει ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που ασχολείται. Με επιστολή της στα μέσα, η γνωστή τραγουδίστρια κάνει σαφές πως δεν πλήττεται από την απαξιωτική συμπεριφορά του Γιάννη Βαρδή.

Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά τη συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο στη μνήμη του Αντώνη Βαρδή, από την οποία απουσίαζε η Χριστίνα Μαραγκόζη. Όταν η τραγουδίστρια ερωτήθηκε σχετικά με την απουσία της, είπε: «Δεν προσκλήθηκα, γι’ αυτό δεν με είδατε. Με στενοχωρεί, αλλά είναι σεβαστές οι αποφάσεις, όταν παίρνονται για κάποιο λόγο». Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν ρώτησα γιατί δεν με κάλεσε ο Γιάννης Βαρδής. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια πράγματα. Δεν πειράζει, όλα καλά. Να είμαστε καλά, γιατί περνάμε πολύ δύσκολες εποχές. Να σταματήσουμε εκεί πάνω σε αυτό το θέμα».

Από τη μεριά του ο Γιάννης Βαρδής, αναφερόμενος στο θέμα, είπε: «Τη Χριστίνα Μαραγκόζη συνειδητά δεν την κάλεσα στην τιμητική συναυλία, γιατί, σε μια προσπάθεια που είχε κάνει ο πατέρας μου το 2006, δεν την κάλεσε ούτε ο ίδιος. Εγώ πορεύομαι με τις δικές του επιθυμίες».

«Δεν πλήττομαι από την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος μου»

Η τραγουδίστρια και δεύτερη σύζυγος του αξέχαστου καλλιτέχνη -ο ίδιος είχε κάνει έναν ακόμα γάμο, από τον οποίο απέκτησε τα δύο παιδιά του- με επιστολή της απαντά σε όλα: «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν πλήττομαι από την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος μου. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως, όταν απαξιώνεται ένα μέρος της ζωής ενός μεγάλου καλλιτέχνη, αμαυρώνεται η ίδια η μνήμη του έργου του. Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε υψηλούς τόνους και κατά τον ίδιο επιθετικό και πληγωτικό τρόπο που μου απευθύνθηκε ο Γιάννης. Ας μιλήσουν τα τραγούδια, να μαλακώσουν οι καρδιές. 

Η απογοήτευσή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να λειτουργούν με κατανόηση, ανωτερότητα και να κάνουν τον κόσμο πιο τρυφερό από αυτόν που δημιουργήσαμε εμείς… Οι προσωπικές σχέσεις και κάποιες κακές στιγμές δεν μπορούν να καθορίζουν την καλλιτεχνική μας υπόσταση, ούτε την αγάπη και το σεβασμό μας για τους ανθρώπους. Μάλιστα, πριν φύγει από τη ζωή ο Αντώνης, είχαμε και μια ζεστή τηλεφωνική επικοινωνία και δεν υπήρχε ίχνος εμπάθειας. Το ότι δεν προσκλήθηκα στη συναυλία είναι, ειλικρινά, δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό δεν μπορεί να μου στερήσει ότι είμαι αναπόσπαστο μέρος των ίδιων των τραγουδιών που θα ακουστούν εκεί.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι εγώ με τον Αντώνη Βαρδή συμπορευτήκαμε στη ζωή και στα τραγούδια, που άφησαν εποχή. Ενώσαμε τις φωνές και τις ψυχές μας. Είμαι μέρος της ιστορίας του, σχεδόν συνυφασμένη μαζί του, και την ιστορία δεν μπορεί να την ακυρώσει κανείς» γράφει η Χριστίνα Μαραγκόζη.

«Την απεχθάνομαι»

Η τρίτη σύζυγος του Αντώνη Βαρδή Φιλοθέη Μωβ, από τη μεριά της, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη διεξαγωγή της συναυλίας, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο Αντώνης Βαρδής δεν ήθελε να γίνουν συναυλίες μετά το θάνατό του. Κάτι που προκάλεσε την οργή του Γιάννη. «Την απεχθάνομαι, δεν θέλω να τη βλέπω μπροστά μου» ανάφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις, τονίζοντας το πόσο αχάριστα του φέρθηκε. Από τη μεριά της, η Φιλοθέη απάντησε: «Δεν θα με ενδιέφερε να δώσω παράταση στο θέμα. Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime