Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Μαρία-Ολυµπία, φωτογραφήθηκε για το ισπανικό «Elle» και µίλησε για το ισχυρό δέσιµό της µε τη µητέρα της, για το πόσο ενωµένη είναι η οικογένειά της, αλλά και για την αγάπη της για τη µόδα.


«Από τη µητέρα µου έχω κληρονοµήσει την αγάπη για τη µόδα. Είµαι το αντίγραφό της, µιλάω όπως αυτή. Aκόµα και όταν απαντώ στο τηλέφωνο, πολλοί µας µπερδεύουν, έχουµε τις ίδιες χειρονοµίες, γελάµε και βήχουµε το ίδιο. Είµαστε σαν δίδυµα! Και νοµίζω ότι έχω την εξυπνάδα του πατέρα µου. Και µε τους δύο µοιράζοµαι την υπέροχη αίσθηση του χιούµορ τους. Είναι µια καλή ισορροπία», λέει η Μαρία-Ολυµπία στη Laura Somoza και φωτογραφίζεται φορώντας µοναδικά κοσµήµατα Bvlgari. Παράλληλα, εκµυστηρεύεται ότι η οικογένειά της είναι η πρώτη της προτεραιότητα.

maria-olympia__1_
maria-olympia__2_

«Τα τρία αδέρφια µου είναι οι καλύτεροί µου φίλοι. Οι δύο από εµάς ζούµε στο Λονδίνο και ο άλλος στη Νέα Υόρκη, αλλά µιλάµε καθηµερινά. Οι γονείς µου έκαναν πολύ καλά που µας κράτησαν µαζί… Με τη µητέρα µου είµαστε σαν αδερφές, επικοινωνούµε καθηµερινά, αλλά όχι µε µηνύµατα, καλούµε η µία την άλλη. Αν τη ρωτήσω, για παράδειγµα, τι δώρο µπορώ να αγοράσω σε κάποιον, µε παίρνει γρήγορα τηλέφωνο. Είναι πιο εύκολο, είµαστε παλιοµοδίτες», δηλώνει.

Επιπλέον, η Μαρία-Ολυµπία µιλά για τις µαγειρικές ικανότητες της Μαρί-Σαντάλ, αλλά και για το πώς προτιµά να της µαγειρεύουν οι καλοί σεφ από τους οποίους περιβάλλεται, όπως η µητέρα της, το αγόρι της και η καλύτερή της φίλη. Από τις αγαπηµένες της ασχολίες είναι οι βόλτες, αλλά και ο κινηµατογράφος.


«Μου αρέσει να περπατάω στο Λονδίνο, να πηγαίνω στην αγορά για να αγοράσω λουλούδια, να περπατάω µε τα σκυλιά, να βρίσκω νέα µέρη για φαγητό ή να πηγαίνω σινεµά, το αγαπηµένο µου χόµπι».


maria-olympia__4_
maria-olympia__3_


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



Στα σχέδιά της για το µέλλον, η Μαρία-Ολυµπία εκµυστηρεύεται ότι πρόκειται να ξεκινήσει τη δική της εταιρεία, αλλά όχι σε σχέση µε τη µόδα.


«Η µόδα ήταν πάντα γύρω µου. Ο παππούς µου ήταν στις πωλήσεις και η µητέρα και η γιαγιά µου είναι γυναίκες µε εξαιρετικό στυλ. Μου αρέσει να ψωνίζω, ειδικά διαδικτυακά», συνεχίζει.


Για το στυλ της, η Μαρία -Ολυµπία λέει ότι προτιµά να είναι απλό. «Κατά τη διάρκεια της ηµέρας φοράω τζιν µε µπαλαρίνες ή αθλητικά παπούτσια, πουλόβερ, oversized παλτό και ουδέτερα χρώµατα. Το πρωί δεν µου αρέσει να σκέφτοµαι πώς να ντυθώ. Το βράδυ, όµως, πειραµατίζοµαι περισσότερο µε ρούχα, µακιγιάζ και κοσµήµατα. Φοράω κοσµήµατα σε ειδικές περιστάσεις, για κάθε µέρα µού αρέσουν τα µικρά και διακριτικά», περιγράφει, ενώ συχνά δανείζεται τα κοσµήµατα της µητέρας της και φοράει ένα «µάτι» που της χάρισε ο πατέρας της.

Στη συνέχεια, µάλιστα, αποκαλύπτει και το πιο πολύτιµο κόσµηµα που έχει στην κατοχή της, το οποίο είναι ένα βραχιόλι-γούρι, δώρο επίσης από τον πατέρα της.


Κλείνοντας, η Μαρία-Ολυµπία µίλησε και για την Ελλάδα και τα καλοκαίρια της στο νησί των Σπετσών: «Συνήθως περνάω όλο το καλοκαίρι στις Σπέτσες. Η Ελλάδα είναι το πιο όµορφο µέρος στον κόσµο. Λατρεύω το φαγητό και τους ανθρώπους της».


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 16/9