H Λίντα Εβατζελίστα (Linda Evangelista) ήταν ένα από τα διάσημα σούπερ μόντελς της δεκαετίας του 90, - το αποκορύφωμα της ομορφιάς, μαζί με την Σίντι Κρόφορντ, την Κρίστι Τέρλιγκτον και τη Ναόμι Κάμπελ .

Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ Apple TV+ με τις συνάδελφους της για την ζωή των σούπερ μόντελ εκείνη την εποχή, η Εβατζελίστα έκανε μία σοκαριστική αποκάλυψη. Ο πρώην σύζυγός της τότε την κακοποιούσε και την χτυπούσε αλλά δεν το ήξερε κανείς καθώς φρόντιζε να μην «ακουμπάει το πρόσωπο».


Από το 1987 έως και το 1993, η νεαρή και ανερχόμενη τότε Λίντα ήταν παντρεμένη με τον επικεφαλής του διάσημου πρακτορείου μοντέλων Elite Model Management στο Παρίσι, Ζεράλντ Μαρί.

Ο Μαρί κακοποιούσε συστηματικά την καλλονή γυναίκα του αλλά ήξερε πώς να το κάνει ώστε να μην της καταστρέψει την ομορφιά.

«Ήξερε να μην αγγίζει το πρόσωπό μου, να μην αγγίζει το χρήμα, καταλαβαίνεις;» εξομολογείτε στο ντοκιμαντέρ η 58χρονη σήμερα Εβαγγελίστα.


Σύμφωνα με την Daily Mail, το μοντέλο είπε ότι τότε, στα 20 της, δεν ήταν ευκολο ούτε να καταλάβει ότι βρισκόταν σε μια κακοποιητική σχέση, ούτε να χωρίσει από τον ισχυρό σύζυγό της.

Ο Μαρί τα επόμενα χρόνια κατηγορήθηκε από αρκετά μοντέλα για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, γεγονός που έδωσε θάρρος στην Εβατζελίστα να μιλήσει.

«Χάρη στη δύναμη όλων αυτών των γυναικών που βγήκαν μπροστά, πήρα το κουράγιο τώρα να μιλήσω…Θέλω πολύ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα μου άρεσε να το σκεφτούν δύο φορές τέτοιοι μ@λ@ες και να φοβηθούν πριν κάνουν κάτι τέτοιο. Θέλω να ξέρουν οι γυναίκες ότι δεν είναι μόνες τους» είπε χαρακτηριστικά.