Ο Στέφανος Μιχαήλ, που έγινε γνωστός αρκετά χρόνια πριν μέσα από τη σειρά «Μπρούσκο», μίλησε για την καριέρα του, τις δουλειές που έκανε πριν από την υποκριτική και την προσωπική του ζωή. Ο νεαρός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σύντροφό του, Νάταλι Κάτερ, και την κοινή τους ζωή.

Συγκεκριμένα, είπε: «Γενικά η ζωή μας είναι ήρεμη, περνάμε πάρα πολύ ωραία, είμαστε ευτυχισμένοι και δένει όλο αυτό το πράγμα με τον καιρό. Είμαστε σχεδόν τέσσερα χρόνια μαζί. Εννοείται πως έχουμε σκεφτεί να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Σίγουρα θα γίνει στο μέλλον, χτύπα ξύλο, αν πάνε όλα καλά. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν είναι μια σχέση περιστασιακή, ούτε μια φιλική σχέση, είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, είμαστε στη φάση της ζωής μας που θέλουμε άλλα πράγματα».

Σχετικά με τη σχέση του με το παιδί που έχει η Νάταλι Κάτερ από προηγούμενο δεσμό, ο ηθοποιός δήλωσε: «Πάρα πολύ κοντά του είμαι. Υπήρχε πάντα στη ζωή μου αυτός ο ρόλος, έχω και πρότυπα δυνατά και τα έχω πολύ ψηλά, δηλαδή, τα πρότυπα της οικογένειας και του πατέρα και της μητέρας τα έχω μέσα μου και τα κουβαλάω από παιδί».

Για τη ζωή του και τι του αρέσει να κάνει, ο Στέφανος Μιχαήλ απάντησε: «Το ψάρεμα, η φύση, τα σκυλιά μου, το βουνό, η θάλασσα είναι η ζωή μου, δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτά. Επίσης, είμαι πολύ δεμένος με την οικογένειά μου. Δεν με ενθουσιάζει να είμαι συνέχεια στο προσκήνιο, δεν ψάχνω τα φώτα της δημοσιότητας, δεν είναι ο στόχος μου η φήμη. Εγώ ονειρεύομαι πιο βαθιά πράγματα, πιο ουσιώδη».

«Η φήμη για μένα είναι σαν να έχεις δύο ζωές, είναι το γυαλί και η ζωή πίσω από αυτό. Βλέπω πράγματα στη σόουμπιζ που δεν ταιριάζουν σ' εμένα. Βλέπω αυτή τη δίψα για δημοσιότητα, και δόξα, που τα θεωρώ λίγο αχρείαστα στον άνθρωπο. Αυτό που είσαι βγαίνει από μόνο του. Μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ όλο αυτό, το να κυνηγάς τόσο τη δόξα σε καίει στο τέλος της ημέρας», πρόσθεσε ο ηθοποιός.