Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» βρέθηκε η Σοφία Παπαϊωάννου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο εάν έχει νιώσει φόβο λόγω του επαγγέλματος.

Η δημοσιογράφος παρουσίαζε το 365 στιγμές στην ΕΡΤ και έχει εισβάλει στα άδυτα των φυλακών και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Η Σοφία Παπαϊωάννου στις 360° πηγαίνει στα ελληνικά νησιά που αμφισβητούν οι Τουρκοι


Τι τη φοβίζει, όμως, σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις;



Η Σοφία Παπαϊωάννου αποκάλυψε: «Καμιά φορά μπορεί να φοβηθώ σε πράγματα που δεν μπορεί να τα φανταστεί κανείς. Έχω νιώσει φόβο σε ρεπορτάζ γιατί δεν ξέρεις τι είναι δίπλα σου. Νιώθω φόβο και μετά την προβολή της εκπομπής γιατί εκτίθεσαι και δεν ξέρεις πώς θα το δει ο άλλος. Προσέχω πάρα πολύ. Δεν θα προκαλέσω με κάτι. Έχω μπει σε φυλακές, σε άσχημες περιοχές της Αθήνας και δεν ξέρω τι υπάρχει. Τη νύφη του Οσάμα μπιν Λάντεν δεν τη φοβήθηκα γιατί είχε φύγει Ελβετία, ήμασταν σε ένα ουδέτερο έδαφος και δεν το φοβήθηκα τόσο.  Στην Ελλάδα με γνωρίζουν και αυτό είναι καλό γιατί αν θέλει κάποιος να μου δώσει συνέντευξη, θα μου δώσει. Εγώ δηλώνω ενδιαφέρον και από εκεί και πέρα είναι επιλογή του άλλου πού θα μιλήσει. Δεν πιέζω τόσο πολύ».

Διαβάστε επίσης: Σοφία Παπαϊωάννου: «Έδινα μάχη για να περάσω τον Σταύρο Θεοδωράκη»


Κλείνοντας ανέφερε: «Προσωπικά πιστεύω το ότι είμαι γυναίκα με έχει βοηθήσει στο πεδίο, στο να με εμπιστευτούν άνθρωποι και να είμαι κοντά τους. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας και δεν θα γκρινιάξω. Ο σεξισμός δεν είναι απαραίτητα το πώς σου φέρεται κάποιος.  Αν στις θέσεις ευθύνης είναι πάντα άνδρες, είναι εκεί το πρόβλημα. Φταίνε και οι γυναίκες, το λέω. Πρέπει να βάλουμε τη θέση μας κάπου αλλού. Το πώς τοποθετείσαι. Ας φύγουμε από το μοντέλο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό».