Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μία συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων.

Ο λόγος για τη νέα δραματική σειρά «Το Ναυάγιο» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στις 21:00 με διπλό επεισόδιο.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, την κινηματογράφηση υψηλών προδιαγραφών υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιάννης Χαριτίδης και το καθηλωτικό σενάριο ο Γιώργος Κόκουβας.

Ο Νίκος Γκέλια, που υποδύεται τον Βασίλη Χρήστου, βρέθηκε καλεσμένος στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για τη σειρά και τον ρόλο του.

Κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα

«Πάμε να κάνουμε κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα γιατί ναυαγούμε ένα πλοίο, κυριολεκτικά», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γκέλιακαι έδωσε μια γεύση από τα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα είναι ένα μάθημα ζωής

«Τα γυρίσματα είναι ένα μάθημα ζωής για οποιονδήποτε ηθοποιό. Έχουμε σκηνές που τις γυρίζουμε στη θάλασσα και μετά τις γυρίζουμε πάλι σε καταδυτήριο γιατί θέλουμε κι άλλες λήψεις από κάτω. Επίσης, έχουμε σκηνές σε πλοίο κανονικό, άλλες σκηνές που έχουμε φτιάξει μέρος του πλοίου».

Ό,τι δείτε στη σειρά είναι απόλυτη αλήθεια

«Έχουμε μία ειδική ομάδα από το Κέιπ Τάουν, που ειδικεύεται στις υποβρύχιες λήψεις και σε οτιδήποτε αφορά το τεχνικό κομμάτι. Για παράδειγμα πώς γίνεται τεχνικά να βυθιστεί ένα καράβι, πώς μπορεί να βυθιστεί μια καμπίνα. Ό,τι δείτε στη σειρά είναι απόλυτη αλήθεια. Έχουμε φτιάξει ένα κομμάτι με τους διαδρόμους του πλοίου, που είναι πριν και μετά το ναυάγιο», συμπλήρωσε ο Νίκος Γκέλια.

Για τον τρόπο των γυρισμάτων:

«Έχουμε δύτες. Έχουμε κάνει προπόνηση σε πισίνα πριν τα γυρίσματα και έχουμε βρει τρόπους επικοινωνίας για να είμαστε πλήρως ασφαλισμένοι αν συμβεί κάτι, αν νιώσουμε αδιαθεσία, αν χτυπήσουμε. Είμαστε 10 ώρες στη θάλασσα, με στολές από μέσα. Συμβαίνει αυτό το κομμάτι και παράλληλα το υποκριτικό».

Γνωρίζουμε τις ιστορίες τους

Αναφερόμενος στην υπόθεση του «Ναυαγίου», είπε ότι «θα ξεκινήσουμε γνωρίζοντας τους χαρακτήρες και πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί στην Κρήτη. Γνωρίζουμε τις ιστορίες τους, τις σχέσεις τους, τα προβλήματά τους. Ο καθένας έχει τον δικό του στόχο. Όλοι αυτοί ξένοι μεταξύ τους και παίρνουν το πλοίο και συμβαίνει το μοιραίο γεγονός. Το ναυάγιο θα γίνει στα πρώτα 10 επεισόδια».

Για τον ρόλο του στο "Ναυάγιο":

«Εγώ υποδύομαι τον Βασίλη. Είναι οπερατέρ στο επάγγελμα, από τους επιζώντες του ναυαγίου και έχω κατέβει στην Κρήτη για δουλειά και έχω πάρει μαζί μου τη σύζυγό μου. Στο κατάστρωμα ο Βασίλης έρχεται σε έντονη διαμάχη μαζί της, πριν το πλοίο βυθιστεί».

Θα δούμε πολύ θάνατο

«Θα δούμε πολύ θάνατο. Οπότε ο οποιοσδήποτε που έχει βιώσει μια απώλεια ταυτίζεται. Ο ήρωάς μου έρχεται αντιμέτωπος με έναν θάνατο στο ναυάγιο. Την ίδια μέρα που είχα γύρισμα, το πρωί κήδεψα τον παιδικό μου φίλο, που έφυγε ξαφνικά ενώ άκουγε μουσική. Όταν συνέβη αυτό και έπρεπε να κάνω το βράδυ τη σκηνή, δεν ξέρω αν έκλαιγε ο Νίκος ή ο Βασίλης».

Αναρωτιέσαι, τι θα έκανα εγώ;

«Γνωρίζεις ότι θα δεις μια τραγωδία αλλά είναι απίστευτη η συμπεριφορά των ανθρώπων τόσο πριν όσο και καθ' όλη τη διάρκεια του ναυαγίου. Αναρωτιέσαι τι θα έκανα εγώ αν βούλιαζε το πλοίο για να σώσω τον άνθρωπο μου, τα παιδάκια που έχουν χάσει τους γονείς τους;», συμπλήρωσε ο Νίκος Γκέλια.

Οι αντιδράσεις όταν διάβασε το σενάριο:

«Όταν διάβασα το σενάριο και κάποιες σκηνές και επεισόδια λέω «εννοείται δεν το συζητώ». Μου εξήγησαν το πλαίσιο και λέω «είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει έτσι;». Είναι απαιτητικό και από θέμα παραγωγής και υποκριτικής» τόνισε κλείνοντας ο ηθοποιός.

Το πρώτο επεισόδιο ο Νίκος Γκέλια θα το δει μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: