Ο Peanut και η Farlie είναι δύο αξιολάτρευτα σκυλιά, που γνωρίσαµε µέσα από την… πολιτική. Πρόκειται για τα κατοικίδια των κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέφανου Κασσελάκη, που παρά το βαρύ πρόγραµµα των «µπαµπάδων» τους, τους ακολουθούν χαρούµενα, καταφέρνοντας να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Peanut: Γλυκός, παιχνιδιάρης και ιδιαίτερα αυθόρµητος 

Γλυκός, παιχνιδιάρης και ιδιαίτερα αυθόρµητος είναι ο Peanut, ο σκύλος του πρωθυπουργού. Οσοι τον έχουν γνωρίσει αναφέρουν πως είναι εξαιρετικός «οικοδεσπότης» δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού πολλές φορές έχουν υποδεχθεί µαζί αρχηγούς κρατών, κυβερνητικά στελέχη και δηµοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίµου.

Ο πρωθυπουργός τον είδε το 2021 στο πλαίσιο µιας επίσκεψής του στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ενωσης Ηλιούπολης και έκτοτε είναι µέλος της οικογένειάς του. Πάντα γεµάτος ενθουσιασµό και ζητώντας χάδια, συµµετέχει και αυτός στο πρόγραµµα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα: Έκλεψε την παράσταση για ακόμα μία φορά ο Πίνατ - Τράβηξε τα βλέμματα στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg και αποθεώθηκε από την ανταποκρίτρια

Οπως έχουµε δει κάποιες φορές, µπορεί να γίνει και λίγο… φασαριόζος, αφού έχει διακόψει ακόµα και συνέντευξη Τύπου, µε τον πρωθυπουργό να µη διστάζει να αναφερθεί στο τετράποδο µέλος της οικογένειάς του. Ο Peanut ακολουθεί πιστά τον Κ. Μητσοτάκη σε πολλές από τις δραστηριότητές του. Τον έχουµε δει ακόµα και σε προεκλογικό βιντεάκι του πρωθυπουργού στα social media, ενώ ακολούθησε τον Κ. Μητσοτάκη µέχρι και στην Πειραιώς ανάµεσα στις εκλογικές αναµετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

Farlie: Χαριτωµένη σκυλίτσα, µε γαλαζοπράσινα µάτια και πολύχρωµο τρίχωµα

Η νέα «πρωταγωνίστρια» όµως είναι η Farlie, η σκυλίτσα του Στέφανου Κασσελάκη. Μαζί µε τη Farlie κάλεσε ο κ. Κασσελάκης τον κόσµο να προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µαζί πήγαν να ψηφίσουν, µαζί παρακολούθησαν και τα αποτελέσµατα της νίκης. Η χαριτωµένη σκυλίτσα, µε τα γαλαζοπράσινα µάτια και το πολύχρωµο τρίχωµα, δεν είναι καινούργια προσθήκη στη ζωή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι έχει τη Farlie µαζί µε τον σύντροφό του τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Το «ευχαριστώ» του Κασσελάκη στην οικογένειά του: Η αναφορά στον Τάιλερ και τον σκύλο τους

«Τα σκυλάκια προσαρµόζονται πολύ εύκολα»

Είναι όµως εύκολο για έναν σκύλο να ακολουθεί το πρόγραµµα ενός πολιτικού, ενός ανθρώπου που πολλές φορές χρειάζεται να συναναστρέφεται µε πολύ κόσµο; «Γενικά, τα σκυλάκια προσαρµόζονται πολύ εύκολα, αρκεί αυτό (σ.σ.: Το να ακολουθούν ένα τέτοιο πρόγραµµα) να γίνει σε σχετικά µικρή ηλικία», αναφέρει στο «S» ο Ματθαίος Καπάτσος, εκπαιδευτής και ιδιοκτήτης σχολής.

«Σίγουρα για τα σκυλάκια αυτά έχουν ζητήσει τη συνδροµή εκπαιδευτή. Οπότε προφανώς είναι εκπαιδευµένα από µικρή ηλικία. Και επειδή ακριβώς είναι µέσα σε πολύ κόσµο συνήθως, κοινωνικοποιούνται πολύ καλύτερα από κάποια άλλα σκυλάκια που απλά είναι σε ένα διαµέρισµα και δεν βλέπουν πάρα πολύ κόσµο», προσθέτει.

«Επίσης, συνήθως, επειδή γενικά και οι πολιτικοί αλλά και ο περισσότερος κόσµος πια παίρνουν σκυλάκια είτε από καταφύγια είτε ακόµα και από τον δρόµο, αυτά είναι ήδη κοινωνικοποιηµένα λόγω του ότι βρίσκονταν στον δρόµο. Οπότε είναι πιο εύκολο για ένα σκυλάκι να προσαρµοστεί σε περισσότερο κόσµο καθώς ήταν ήδη πάλι σε κόσµο», σηµειώνει ο ιδιοκτήτης της σχολής εκπαίδευσης σκύλων.

«Για να µπορέσει να γίνει αυτό και να έχει ένα καλό αποτέλεσµα, θα πρέπει ο σκύλος να ξεκινήσει από πάρα πολύ µικρή ηλικία. Αν γίνει αυτό, µέσα σε 12 µε 15 µαθήµατα µπορεί να έχει ένα άρτιο αποτέλεσµα και να είναι σαν τα σκυλάκια που βλέπουµε στην τηλεόραση», εξηγεί.

Ο κ. Καπάτσος υπογραµµίζει επίσης ότι στην εκπαίδευση του σκύλου ο ιδιοκτήτης έχει συµµετοχή στο µεγαλύτερο κοµµάτι. «Αυτό γιατί ο σκύλος πρέπει να συνεργαστεί µε τον ιδιοκτήτη και να µάθουν να αλληλεπιδρούν ο ένας µε τον άλλον», εξηγεί. «Οπότε προσπαθούµε µέσω της εκπαίδευσης να δείξουµε πάρα πολύ καλά τα βήµατα της βασικής υπακοής στον ιδιοκτήτη, για να τα κάνει πράξη µε τον σκύλο του ο ίδιος, οπότε έχουµε και καλύτερο αποτέλεσµα σε ρεαλιστικές συνθήκες», καταλήγει.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023