Η νέα δραματική σειρά εποχής «Το προξενιό της Ιουλίας» κάνει απόψε στις 21:00 πρεμιέρα στο νέο πρόγραμμα του Alpha. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους.

Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας.

Ποια είναι η Ευγενία Ξυγκόρου

Γεννημένη στο Αιγάλεω, η 26χρονη σήμερα ηθοποιός, είναι φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα σπούδασε και στην δραματική σχολή «Ακαδημία Τεχνών 100».

Το καταφύγιο της Ευγενίας Ξυγκόρου είναι η Αίγινα, εκεί όπου περνά τα καλοκαίρια της. «Από πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Οι γονείς ήταν πολύ θερμοί με αυτό. Η μαμά μου το ήξερε από την αρχή και το είχε αποδεχτεί. Ο μπαμπάς μου, μου έκανε λίγη πλάκα και με κορόιδευε, μέχρι την στιγμή που με είδε για πρώτη φορά στην τηλεόραση», είχε δηλώσει η Ευγενία Ξυγκόρου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ το 2022.

Ευγενία Ξυγκόρου

Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Το σπίτι των επιθυμιών» και «Ψηλά απ’ τη γέφυρα». Τηλεοπτικά, την γνωρίσαμε το 2018 μέσα από τον πρώτο της ρόλο στη σειρά του ANT1, «Η επιστροφή». Ακολούθησε η συμμετοχή της στην περσινή σειρά της ΕΡΤ1, «Αγάπη Παράνομη», ενώ τη φετινή σεζόν αναμένεται να απασχολήσει το τηλεοπτικό κοινό ως Ιουλία Σκουτάρη στη νέα σειρά του Alpha.

Ευγενία Ξυγκόρου

«Για όλες τις δουλειές, όπως και τώρα στο Προξενιό της Ιουλίας, πιστεύω ότι δε θα γίνουν, ότι μου κάνουν πλάκα, ότι αύριο θα πάω στο γύρισμα και δε θα είναι κανείς εκεί! Αδυνατώ να πιστέψω ότι έχω κλείσει μια δουλειά και ότι πάνε καλά τα πράγματα. Συνεπώς, δεν είναι κάτι που έχω συνειδητοποιήσει γενικότερα. Απλώς πάω στη δουλειά, μπαίνω στην καθημερινότητά της και μετά δεν το σκέφτομαι καθόλου», δήλωσε η Ευγενία Ξυγκόρου σε συνέντευξή της στο «Madame Figaro».

Ευγενίας Ξυγκόρου


Ο ρόλος της Ιουλίας Σκουτάρη

Κόρη της Στάσας και του Νικόλα, η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα ερωτευμένη με τον Γρηγόρη που δεν της επιτρέπεται να ακολουθήσει την καρδιά της. Αναγκάζεται να παντρευτεί τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη Προβιό που μαγεύεται από την ομορφιά της όταν τη βλέπει και θέλει να την κάνει γυναίκα του.

Ευγενία Ξυγκόρου

Ο έρωτας αντιμέτωπος με τα “πρέπει” της κοινωνίας. Το προξενιό ως κεντρικό στοιχείο της ιστορίας, αναδεικνύει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας στα τέλη του ’50, όταν τα ένοχα μυστικά κρύβονταν στη σιωπή. Τότε που οι γυναίκες δεν ορίζαν τις ζωές τους, καταδικασμένες στη μοίρα τους.


«Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι είμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς, με αυτούς τους συνεργάτες και νιώθω ότι θα οδηγήσει κάπου πολύ όμορφα όλο αυτό», δήλωσε η Ευγενία Ξυγκόρου.

Ευγενία Ξυγκόρου

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός. Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Το προξενιό της Ιουλίας


Δείτε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

1-Evgania-Xigorou-8
1-Evgania-Xigorou-3
1-Evgania-Xigorou-4
1-Evgania-Xigorou-5
1-Evgania-Xigorou-6
1-Evgania-Xigorou-7