Καλεσμένη στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε η Δανάη Λουκάκη και αναφέρθηκε τόσο στη νέα σειρά της ΕΡΤ1, Ηλέκτρα που συμμετέχει όσο και σε μια προσωπική ιστορία.

Με αφορμή τη σειρά του Mega, Το «Ναυάγιο» η Δανάη Λουκάκη αποκάλυψε πώς έχασε τον προπαππού της στην τραγωδία της Φαλκονέρας, με τη σορό του να μην έχει βρεθεί ποτέ.


Η Δανάη Λουκάκη είπε αρχικά: «Είναι μια αισθηματική ιστορία μέσα στη δικτατορία. Είναι η Ηλέκτρα που είναι καταπιεσμένη και εμφανίζεται ο δάσκαλος που της ταράζει τη ζωή. Κουβαλάει ένα τεράστιο βάρος που αποκαλύπτεται από το πρώτο επεισόδιο. Θα δούμε πού θα βγάλει όλη αυτή η ιστορία.


Ο ρόλος του Νικόλα είναι διαβολικός. Εγώ έχω ένα γούρι για τις πρεμιέρες. Όλες τις πρεμιέρες τις βλέπω στο σπίτι του Σωτήρη Κοντιζά. Από τον Αστέρα Ραχούλας τις βλέπουμε στο σπίτι του Σωτήρη. Είναι το σπίτι αυτό γουρλίδικο. Έχουμε δει εκεί τα πάντα! Η Καρακάση κάθε τραγούδι που θέλω να πω μου το ηχογραφεί σε διάφορους τόνους και τη ρωτάω».

Δανάη Λουκάκη για την σειρά το «Ναυάγιο»


«Το ναυάγιο το κάνει ο κ. Καραγιάννης και σκεφτόμουν τι θα είχε γίνει αν μου πρότειναν να είμαι σε αυτή τη σειρά. Του είπα ότι δεν μπορώ να το δω γιατί είχα χάσει τον παππού μου στο ναυάγιο της Φαλκονέρας. Είναι από τους αγνοούμενους που δεν βρέθηκε ποτέ η σωρός του. Είναι ο μπαμπάς της γιαγιάς μου. Και ο προπάππους μου πνίγηκε 52 ετών! Η μαμά μου είχε γεννηθεί τον Μάιο του ’66 και ανέβαινε για να δει τη μητέρα μου. Ανέβαινε να κάνει και ψώνιο για το μαγαζί. Και 8 Δεκεμβρίου του ’66 έγινε αυτό το ναυάγιο. Μετά καταστράφηκαν όλες αυτές οι οικογένειες. Μου έλεγε η γιαγιά μου ότι κάθε χρόνο γίνεται μνημόσυνο στα Χανιά. Μέσα σε τρία χρόνια η Κρήτη έζησε δύο τραγωδίες.


Κάθε 8 Δεκέμβρη γίνονται μνημόσυνα από το ’66 μέχρι τώρα. Θυμόταν τις μητέρες των θυμάτων. Πήγε πέρυσι και οι περισσότεροι έχουν φύγει. Είναι μια σύγχρονη τραγωδία. Είναι τρομερή ιστορία και ξέρω την ιστορία της οικογένειάς μου. Δεν γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των θυμάτων γιατί δεν καταγράφονταν ονομαστικά τα εισιτήρια, καταλήγει η Δανάη Λουκάκη.

Η υπόθεση της σειράς, Ηλέκτρα


Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.


Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού.


Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.